Home > Moto > MotoGP Aragon: Bagnaia met de perfecte race

MotoGP Aragon: Bagnaia met de perfecte race

Er werd stevig geracet in het MotoGP weekend op Aragon. Het klapstuk was een bloedstollend spannend slot van de MotoGP wedstrijd, die een allereerste zege opleverde voor Francesco Bagnaia.

foto: (c)MotoGP.com

“Pecca” Bagnaia staat gekend als een koele kikker, onvermurwbaar en niet snel onder de indruk te brengen. En de Ducati rijder zette die kwaliteiten in de verf. Hij pakte de leiding na de start en kreeg een opzittende Marc Marquez met de #93Honda achter zich voor de gehele race. Marquez was nooit verder weg dan enkele meters en Bagnaia kon in de laatste drie rondes van de race liefst zeven inhaalpogingen van Marquez onder controle houden. De Italiaan won dan ook op indrukwekkende wijze, voor Marquez. De eerste zege trouwens van “Pecca”. Regerend kampioen Joan Mir pakte met de Suzuki de derde podiumtrede en Aleix Espargaro strandde met de Aprilia op een mooie vierde plaats. Kampioenschapsleider Fabio Quartararo (Yamaha) was niet echt in zijn element en redde een zevende plaats. Hij blijft wel ruim aan de leiding van de tussenstand, met 53 punten voorsprong op achtervolger Bagnaia.

Raul Fernandez keihard, Pedro Acosta en een dosis geluk

In Moto2 ging de zege naar rookie Raul Fernandez (Red Bull KTM). Een exploot want de rijder werkte de wedstrijd af met een gebroken rechterhand. Hij nam de leiding na de start en nadat Sam Lowes (Elf MarcVDS) tegen de vlakte ging kon hij iets relaxer naar de zege rijden, voor puntenleider Remy Gardner (Red Bull KTM) en voor Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team). Mooie race van onze landgenoot Barry Baltus (NTS RW Racing GP) die, in een wedstrijd die uitdraaide op een waar slagveld, toch aan de finish kwam en net buiten de punten viel met een 16de plaats. Garder blijft aan de leiding van het kampioenschap.

Nog even meegeven dat de Moto3 race gewonnen werd door Dennis Foggia (Leopard Racing Honda) voor Deniz Oncu (Red Bull KTM Tech 3) en diens teamgenoot Ayumu Sasaki. De leider in de tussenstand, Pedro Acosta (KTM Red Bull Ajo), kende dan wel zijn eerste opgave van het seizoen, maar aangezien achtervolger Garcia (GasGas Aspar) nog tegen het asfalt ging, kwam Acosta alles wel beschouwd nog zeer goed weg. Hij blijft aan de leiding van het kampioenschap met 46 punten voorsprong, een boulevard dus…

error: Alert: Content is protected !!