Home > Rallycross > BK > BK RX: vierde wedstrijd in Valkenswaard

BK RX: vierde wedstrijd in Valkenswaard

Op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard werd afgelopen weekend de vierde wedstrijd afgewerkt waarin punten te verdienen waren voor het Belgische kampioenschap rallycross. Op zaterdag was het de beurt aan de “gesloten wagens” waarna op zondag de “open wagens” aan bod kwamen.

Foto’s copyright Johnny Loix

Dat de klassen nog steeds worden verspreid over twee dagen heeft te maken met de genomen Corona-maatregelen. En dus mochten de rijders uit de klassen RX3 (Super1600), Supernationals plus 2000 cc en Supernationals onder 2000cc op zaterdag rijden en op zondag waren er dan nog de klassen Superbuggy RX, X-Cross Car Junior en X-Cross Car Senior.

In RX3 was Nick Vanalken de beste met zijn Volkswagen Polo, voor een tevreden Danny Luyten (Toyota Yaris). De Nederlander Marcel Snoeiijers maakte met zijn Renault Mégane het podium compleet. Yves Teelen werd dan weer naar de laatste plek verwezen nadat deze met zijn Peugeot 208 het verplichte ommetje langs de jokersectie was vergeten.

De Volvo-rijders Luc Maris en Glenn Cools werden respectievelijk één en twee in de klasse Supernationals boven 2000cc. Andy Leysen werd nog derde met zijn BMW nadat Kristof Bex een plek naar achter werd verwezen na het raken van de track markers in de chicane. Opvallend, Glenn Cools rijdt uiteraard reeds langer rallycross maar deed dat voor de eerste maal met een Volvo S40 nadat hij voorheen voornamelijk aan het werk te zien was met een Opel Kadett of Opel Corsa.

In de klasse Supernationals onder 2000cc was de overwinning voor Steve Volders met de ondertussen vertrouwde Ford Fiesta. Daarmee bleef hij Peter Van De Wege (Toyota Yaris) en Pim Garvelink (Honda Civic) voor.

Mattias Boon (Superbuggy RX), Emilien Allart (X-Cross Car Junior) en Dany Born (X-Cross Car Senior) waren de winnaars in de andere klassen.

Opvallend, enkel in de klasse X-Cross Car Senior waren er voldoende rijders om ook halve finales af te werken. Wegens een te laag aantal rijders werden er in de andere klassen enkel finales afgewerkt.

You may also like
BK RX: de winnaars in Buxtehude
BK RX: Opener in Valkenswaard
In een notendop: rallycross internationaal
BK RX: Start uitgesteld
error: Alert: Content is protected !!