Home > Moto > Moto: Spa Bikers Days met nog twee afspraken

Moto: Spa Bikers Days met nog twee afspraken

Het seizoen 2021 van de Bikers’Days raast maar door! Voor de onvoorwaardelijke liefhebbers van het Circuit van Spa-Francorchamps heeft DG Sport twee laatste data in petto, op donderdag 23 en vrijdag 24 september. De eerste herfstdagen dus, maar die staan meestal synoniem voor een mooie Indian Summer. Opgelet evenwel: de twee dagen mogen elkaar dan wel volgen, ze zijn toch heel verschillend, en al zeker wat de geluidslimiet betreft.

(persbericht)

Donderdag 23 september wordt een traditionele dag op de kalender van de Bikers’Days”, stelt Florian Jupsin. “Vijf sessies staan er op het programma, twee in de ochtend, drie in de namiddag. De deelnemers worden verdeeld in vier homogene groepen: ‘vrije tijd’, ‘snel’, ‘heel snel’ en ‘expert’. Qua geluid mag de grens van 100 dB niet worden overschreden.

’s Anderendaags, op vrijdag 24 september en dus daags voor de Franco Speed-meeting die eveneens door DG Sport wordt georganiseerd, wordt er een ander format gehanteerd. Er staan nog steeds vijf sessies op het programma, maar de motoren worden nu slechts in twee groepen verdeeld. Het grote voordeel is dat de geluidslimiet wordt opgetrokken naar 115 dB, om de organisatie toe te laten ook de kwalificatiesessies voor de 4 Hours of Spa Classic en de BeNeLux Trophy Superbike & Supersport te houden, races die daags nadien worden afgewerkt. Meer dan ooit zal er dus een ‘racing’ sfeertje heersen, waarbij ook machines die voor de gewone Bikers’Days en de 100 dB te luid zouden zijn in actie kunnen komen.

In beide gevallen bedraagt het inschrijvingsbedrag 270 euro. En welke keuze u ook maakt, uw deelname moet via de officiële website www.bikersdays.com, tabblad ‘informatie – inschrijving’, worden bevestigd.
En hou er ook rekening mee dat de bikers na deze twee dagen lange maanden zullen moeten wachten om nog eens op het mooiste circuit ter wereld in actie te kunnen komen. Dus, see you in Spa een laatste keer?

error: Alert: Content is protected !!