Home > #Hoofdnieuws > WRX: Enzo Ide kent moeilijker weekend in het World RX in het Franse Lohéac

WRX: Enzo Ide kent moeilijker weekend in het World RX in het Franse Lohéac

Enzo Ide is bezig aan zijn eerste volledige seizoen in het WK Rallycross en daarvoor trok hij dit weekend richting het Franse Lohéac. De Belgische rijder van EKS JC strandde echter nipt in zijn halve finale, maar de Audi-rijder kon heel wat belangrijke ervaring vergaren tijdens de meeting en behoudt zijn zevende plaats in het WK in het vooruitzicht van de dubbele afspraak in Riga over amper twee weken. 

Foto: © EKS-JC

Enzo Ide kende een ietwat zwaar weekend, waarbij hij niet meteen alle parameters exact op zijn plaats kreeg. In de halve finale leek hij dan toch op weg naar een derde plaats, maar nadat hij in het verkeer terecht kwam, verloor hij net te veel tijd en werd hij de eerste rijder buiten de finale.

Enzo Ide, Wereld RX:

“Mijn weekend was inderdaad intens. We moesten de instellingen veel aanpassen om de auto daar te krijgen waar ik wilde, iets wat in het begin erg moeilijk was. Ik maakte een paar fouten en het was ook een enorme uitdaging om niet te snel te veel van de banden te eisen. Ik leerde veel bij tijdens de diverse heats en aan het einde van het weekend kon ik mijn rijstijl aanpassen aan de auto en het circuit. In de halve finale was de auto echt enorm goed, maar helaas was het net niet genoeg voor een nieuwe finale in dit hoogstaande WK.

Mijn doel dit seizoen, en voor elke wedstrijd, is om mij zoveel mogelijk te verbeteren. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik moet fouten maken om progressie te maken, uit zijn fouten leert men immers. Ik geloof dat het mijn kleine en grote fouten zijn die ervoor zorgen dat ik me als rijder in deze hoogstaande autosportdiscipline ontwikkel. Ik ben dus blij dat ik dit weekend veel heb geleerd met het team en zal blijven werken aan de toekomst. Ik kijk er erg naar uit om samen met Johan en EKS JC naar Riga te trekken.”

Op 18 en 19 september werkt Enzo Ide in het Letse Riga een dubbele manche van het FIA World Championship Rallycross af.

error: Alert: Content is protected !!