Home > #Hoofdnieuws > FE: de transfermolen blijft draaien / DS blijft

FE: de transfermolen blijft draaien / DS blijft

Een maand nadat Nyck de Vries (Mercedes) het Formula E Wereldkampioenschap won, blijft de transfermolen doordraaien. Wij lijsten in dit artikel de meest recente ontwikkelingen even voor u op. Daarnaast is er ook de bevestiging dat DS Techeetah ook volgend jaar nog in het kampioenschap zal meerijden.

De eerste rijder die bevestigd werd afgelopen week, is Maximilian Günther. De 24-jarige Duitser maakt de overstap van het Andretti team naar Nissan. Daar neemt hij het zitje over van Oliver Rowland, waarvan in juni al bekend raakte dat hij voor Mahindra zou gaan rijden. Samen met Sébastin Buemi zal hij strijden voor de punten in het elektrische kampioenschap.

Nadat Audi eerder dit jaar bekend maakte te zullen stoppen met de FE, heeft Lucas di Grassi een nieuw zitje gevonden. De Braziliaan rijdt al sinds het begin van het kampioenschap in 2014 voor Audi, maar moest nu dus noodgedwongen op zoek naar een nieuwe werkgever. Deze zou hij naar verluidt gevonden bij Venturi. Op dit moment is nog niets officieel bekend, maar de Monegaskische racestal zou later deze maand met een bevestiging komen.

DS Techeetah blijft in de FE

Bij enkele media kon u de afgelopen dagen lezen dat de toekomst van DS Techeetah onzeker was. Een belangrijke sponsordeal werd op het laatste moment afgeblazen. Hierop werd dan rijkelijke gespeculeerd over de toekomst van het team en zijn rijders, Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa. Niets van aan zegt het team, dat nu met een duidelijk statement komt: “Met betrekking tot recente uitlatingen in de pers. Seca Sports Europe verklaart dat zij geen commentaar geeft op mogelijke besprekingen met investeerders. Dat hebben we in het verleden ook niet gedaan en zijn we ook niet van plan om dat in de toekomst te doen. We blijven volledig toegewijd aan het Techeetah Formule E Team, DS Automobiles, al onze teamleden en zakenpartners. Als 3-voudig rijderskampioen, 2-voudig teamkampioen en met een zwaarbevochten 3e plaats in seizoen 7, kijken we er naar uit om volgend seizoen terug te keren naar de top van het spannende Formule E-wereldkampioenschap. Na een korte zomerstop bereidt het team zich momenteel voor op seizoen 8 en is enthousiast om terug te keren naar de competitie. Iedereen bij Techeetah kijkt uit naar de spannende toekomst van de Formule E en we zien u graag op het circuit in Seizoen 8”.

error: Alert: Content is protected !!