Home > #Hoofdnieuws > Mercedes-AMG met wereldpremière eerste performance-hybrid

Mercedes-AMG met wereldpremière eerste performance-hybrid

De eerste performance-hybrid van Mercedes-AMG gaat in serieproductie en is gebaseerd op technologieën uit de Formule 1. Het concept omvat een kenmerkende lay-out van de aandrijflijn met een elektromotor en accu op de achteras alsmede een in eigen huis ontwikkelde high-performance accu.

De Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE (gewogen brandstofverbruik gecombineerd: 8,6 l/100 km; gewogen CO2-emissie gecombineerd: 196 g/km; gewogen stroomverbruik: 10,3 kWh/100 km) combineert uitstekende prestaties en een indrukwekkende rijdynamiek met maximale efficiëntie dankzij de speciale aandrijflijn. Het E PERFORMANCE-model brengt zo het DNA van de AMG Driving Performance over naar de geëlektrificeerde toekomst. De combinatie van 4,0 liter V8-biturbomotor en elektromotor genereert een systeemvermogen van 620 kW (843 pk) en een maximuml systeemkoppel van meer dan 1.400 Nm. De onmiddellijke respons van de elektrische aandrijving op de achteras, de snelle koppelopbouw en de verbeterde gewichtsverdeling zorgen voor een nieuwe, uiterst dynamische rijervaring.

Net als in de Formule 1 is de accu gericht geconstrueerd voor een snelle vermogensafgifte en -opname. De elektrische actieradius van 12 km maakt een praktische inzetbaarheid mogelijk, bijvoorbeeld in de stad of in woonwijken. Mercedes-AMG slaat in de communicatie over elektrificatie een nieuwe weg in, samen met merkambassadeur will.i.am: de wereldberoemde muzikant en meervoudig Grammy Award-winnaar is de hoofdrolspeler van de marketingcampagne ‘Everything but quiet’. Hij droeg niet alleen bij aan het concept, maar schreef ook een exclusief song voor de releasevideo.

error: Alert: Content is protected !!