Home > #Hoofdnieuws > F1: Alfa Romeo krijgt koninklijk bezoek uit België

F1: Alfa Romeo krijgt koninklijk bezoek uit België

Bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België aan de piloten van het Alfa Romeo Racing ORLEN F1 team om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.

(persbericht)

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi, de twee piloten van het Alfa Romeo Racing ORLEN team, hadden het voorrecht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België te mogen verwelkomen bij hun aankomst in België om deel te nemen aan de Formule 1 Rolex Grand Prix van België op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps.

Het bezoek was enkele weken geleden gepland, toen de twee Alfa Romeo Racing ORLEN -piloten vernamen hoe erg de overstromingen waren die België enkele weken geleden hadden getroffen, onder meer ook het circuit van Spa-Francorchamps, waar ze zouden rijden in hun Alfa Romeo Racing ORLEN C41.

Zij besloten prinses Lea een racepak en handschoenen aan te bieden, die zondag 29 augustus zullen worden verkocht in het kader van een actie georganiseerd door Prins en Prinses Alexander van België voor het Onderlinge Hulpfonds om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.

Zoals veel leden van de Belgische koninklijke familie is prinses Lea een motorsportliefhebber en kon ze de twee piloten ontmoeten voor hun deelname aan de Grand Prix van deze zondag en de faciliteiten van het Alfa Romeo Racing ORLEN -team ontdekken.

Na de ontdekking van alle geheimen van de wedstrijdwagens van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi zullen we nooit meer op dezelfde manier naar de Belgische Grand Prix kijken,” zei prinses Lea van België na haar bezoek. “Ik was verbaasd over het niveau van de technologische hoogstandjes die geïntegreerd is in hun eenzitters!”

Een technologie die Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi ook hebben helpen overbrengen naar de krachtigste wegauto die Alfa Romeo momenteel op de markt brengt: de gloednieuwe Giulia GTAm. Samen met Sauber, die deelnam aan de ontwikkeling van het model, zijn zij erin geslaagd deze uitzonderlijke sportberline (waarvan slechts 499 exemplaren werden geproduceerd) een uniek karakter te geven op de huidige automarkt.

error: Alert: Content is protected !!