Home > F1 > F1 Hongarije: Vettel gediskwalificeerd na problemen met brandstofstaal

F1 Hongarije: Vettel gediskwalificeerd na problemen met brandstofstaal

Sebastian Vettel (Aston Martin) werd enkele uren na de Grote Prijs van Hongarije alsnog gediskwalificeerd. Volgens het reglementenboek moet in elke wagen minimum 1,0 l brandstof beschikbaar zijn voor onderzoek na een race. Bij de Aston Martin van Vettel kon de FIA slechts 0,3 l verzamelen. Hierdoor moest hij zijn tweede plaats afstaan aan Lewis Hamilton (Mercedes). Het voorval speelt in het voordeel van Hamilton. Hij vergroot zo zijn voorsprong op Verstappen (Red Bull) in het klassement. Daarnaast staat Carlos Sainz (Ferrari) nu derde in de uitslag. Tenslotte is dit ook positief nieuws voor Williams. Het Britse team stijgt zo naar de zevende en achtste plek en haalt in één race tien punten binnen. De laatste keer dat het team als zevende over de eindmeet kwam, was tijdens de GP van Brazilië in 2017.

Foto © Aston Martin

You may also like
F1: Aston Martin doet verder met Vettel en Stroll
F1: Aston Martin begint met bouw van nieuwe fabriek
F1 Monza: Verstappen bestraft voor crash met Hamilton
F1 Monza: McLaren 1-2 in Italië
error: Alert: Content is protected !!