Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Jonathan Rea met de hattrick op Assen

WorldSBK: Jonathan Rea met de hattrick op Assen

Jonathan Rea is ongenaakbaar wanneer hij op zijn best is. Dat mocht men opnieuw ervaren op deze zondag in Assen. Eerder op de dag haalde de Noord-Ier al overtuigend uit met het veroveren van een nieuwe beste startplaats voor de race, na de zege in de Superpole race.

foto: ©worldsbk.com

Het drama ontvouwde zich vroeg in deze race 2 voor de Superbikes op Assen. Al in de eerste bocht leunden Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) en Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) tegen elkaar. De Turk ging onmiddellijk tegen de vlakte terwijl Gerloff later in de wedstrijd nog van de baan tuimelde. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) was traag weg en zag Andrea Locatelli (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) de leiding pakken. Maar Rea ging algauw over naar de orde van de dag en dat betekende vanuit een achtste positie de concurrenten één per één oppikken tot hij het gat met Locatelli kon dichtrijden en de Italiaan onder druk kon zetten. En jawel hoor…Rea ging uiteindelijk naar de leiding en naar de winst voor Locatelli en voor Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati). In het kampioenschap gaat Rea met deze hattrick op Assen opnieuw naar de leiding met 243 punten. Toprak Razgatlioglu is de verliezer van het weekend en verlaat Assen met 206 punten, Scott Redding volgt met 162 punten nu al op enige afstand.

Cresson opnieuw aan de finish

Voor onze landgenoot Loris Cresson (OUTDO TPR Team Pedercini Racing) was er vandaag minder geluk, hij strandde op een 17de eindplaats en valt dus buiten de punten. Voor de volledigheid geven we u nog mee dat Dominique Aegerter een tweede thuiszege van het weekend aanbracht voor (Ten Kate Racing Yamaha in de Supersports. In Supersport300 waren de overwinningen dit weekend voor kampioenschapsleider Adrian Huertas (MTM Kawasaki) en voor Booth-Amos (Kawasaki Ninja 400) na een uiterst spannende tweede race.

error: Alert: Content is protected !!