Home > Rallycross > DIVERS > WRX: Kevin Hansen wint de seizoensopener

WRX: Kevin Hansen wint de seizoensopener

In Barcelona werd op het circuit de Catalunya vandaag de tweede en laatste dag van de seizoensopener van het Wereldkampioenschap rallycross afgewerkt. Het is de Zweed Kevin Hansen die met zijn Peugeot 208 de eerste wedstrijd van 2021 wist te winnen.

Foto’s Johnny Loix

Regerend kampioen Johan Kristoffersson (Audi) was in de twee reeksen deze zaterdag tweemaal de snelste en deed daarmee het nodige om na zijn diskwalificatie van de eerste reeks op te klimmen in de stand na vier reeksen en zo de tweede halve finale te kunnen starten vanaf de tweede rij. Die halve finale werd gewonnen door Kevin Hansen die de druk van Kristoffersson weerstond. In de eerste halve finale won Kevins broer en teamgenoot Timmy Hansen voor de Hongaar Krisztian Szabo (Hyundai i20).

De broers Hansen mochten dus zij aan zij vanop de eerste rij starten in de ultieme finale van de dag terwijl Kristoffersson van op rij twee voor een aartsmoeilijke opdracht stond. De Peugeot 208 van Timmy en Kevin Hansen kwamen goed uit de startblokken met een voordeel voor Timmy. Het was Johan Kristoffersson die in de tweede ronde als eerste ging jokeren. Even later dook ook Timmy de joker in die daarbij net voor Kristoffersson kon blijven. Timmy en Johan verloren even tijd achter Szabo die pas later ging jokeren en toen Kevin als laatste ging jokeren kon die nipt zijn broer Timmy voorblijven om zo deze opener op zijn naam te schrijven. Het is Kevin Hansen die met 29 punten leidt na deze wedstrijd voor Timmy.

Onze landgenoot Enzo Ide, teamgenoot van Johan Kristoffersson, begon met zijn Audi goed aan zijn zaterdag en klokte een zevende tijd in de derde reeks maar crashte daarna zwaar bij het nemen van de jump in de volgende heat. Enzo’s team KYB EKS JC kreeg de wagen hersteld om te starten in de tweede halve finale, maar daar viel de snelheid van de Audi volledig weg in de tweede ronde, wellicht nog een gevolg van de crash. Ide neemt 9 punten mee terug naar België.

Er werd in Barcelona ook gestreden in de klassen RX2e en RX3 (voorheen Super1600).
In de eerste wedstrijd ooit van RX2e, de volledig elektrische klasse, zagen we onze landgenoot Guillaume De Ridder aan het werk. De Ridder was oppermachtig, won de vier heats , tevens zijn halve finale en vervolgens ook de finale. Met een clean sweep mag De Ridder met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd en daarmee zet deze zijn ambities om de eerste kampioen te worden in deze klasse meteen in de verf.

In RX3 deed de derde aanwezige landgenoot, Kobe Pauwels, het uitstekend. Pauwels wist deze zaterdag de derde heat achter zijn naam te schrijven en won later op de dag zijn halve finale. Zo mocht Pauwels de finale starten vanop de eerste rij met Yury Belevskiy naast zich. Belevskiy kwam het beste weg en na hem werd Pauwels’ Audi in de startfase stevig aangetikt door de Audi van de Rus Marat Knyazev. Dat hypothekeerde de kansen van Pauwels in de finale en terwijl Belevskiy naar de zege reed moest Pauwels vrede nemen met een vierde plek net naast het podium, er zat zeker meer in voor de jonge Belg.

De volgende wedstrijd gaat door in het Zweedse Holjes tijdens het weekend van 22 augustus.

You may also like
WRX: Niclas Grönholm wint in Letland
WRX: de deelnemers voor Spa
WRX: Ekström in Riga, Montalegre een weekje vroeger
WRX: Timmy Hansen wint in Lohéac
error: Alert: Content is protected !!