Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Rea met zijn dertiende op Assen, eerste punten voor Cresson

WorldSBK: Rea met zijn dertiende op Assen, eerste punten voor Cresson

De Zwitser Dominique Aegerter haalde voor Ten Kate Racing Yamaha een overtuigende thuiszege op Assen in de World Supersport. Het geeft een leuk plaatje, maar het gros van de fans kwam uiteraard om de Superbikes aan het werk te zien.

(foto: ©worldsbk.com)

Daar echter was het business-as-usual voor de onnavolgbare Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) die in de Superpole sessie zijn vijfde opeenvolgende pole haalde. Hij zag naast zich kampioenschapsleider Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) en uitdager Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) plaatsnemen voor de race. Jonathan Rea liet zich aanvankelijk verrassen door Razgatlioglu maar de Turk ging onder druk in de fout. Daarna had Rea de race in handen en haalde zijn dertiende zege binnen op de omloop van Assen. En dat is weer een nieuw record want niemand haalde ooit eerder dertien zeges op hetzelfde circuit in de WorldSBK.


Heel wat uitvallers in de race en dat maakte de zaak van onze landgenoot Loris Cresson die de Kawasaki van OUTDO Team Pedercini Racing op een dertiende plaats binnenbracht en zo zijn eerste punten in het WK Superbike haalde. Hij is de eerste Belg die dit verwezenlijkt sinds Michael Paquay op Brands Hatch in 1996!

Nog meegeven dat de race enkele rondes voor de finish werd stilgelegd na een zware crash voor de Duitser Jonas Folger (Bonovo MGM Action). Hij werd bij bewustzijn afgevoerd naar de medische antenne en naar het ziekenhuis in Assen gevoerd waar zijn toestand verder wordt onderzocht. Hoedanook komt hij dit weekend niet meer in actie.

Morgen is er de superpole race en de tweede race van het weekend voor zowel Superbikes als Supersport en Supersprot300.

error: Alert: Content is protected !!