Home > #Hoofdnieuws > GT2 Spa: KTM domineert, Guelinckx knap twee in Q1

GT2 Spa: KTM domineert, Guelinckx knap twee in Q1

Het vierde en voorlaatste weekend van de Fanatec GT2 European Series is mogelijk een kantelpunt in het kampioenschap. Als gevolg van een crash tijdens de eerste vrije trainingen op het tracé in de Ardennen, moeten de leiders in het kampioenschap, Mark Patterson en Anders Fjordbach (High Class Audi) mogelijk forfait geven en dat is de unieke gelegenheid voor Bert Longin en Peter Guelinckx om hun achterstand fors te verkleinen of zelfs als leiders uit Spa te vertrekken. Indien het duo van High Class wel rijdt, moeten ze alvast achteraan starten.

Tijdens de kwalificaties kweet Hasselaar Peter Guelinckx zich alvast perfect van zijn taak door in de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 de tweede tijd neer te zetten, achter Christoph Ulrich in de Sportec KTM. Bert Longin had het iets moeilijker in zijn sessie en op een opdrogende piste moest de Leuvenaar zich tevreden stellen met een vijfde tijd. De polepositie was voor het duo Sarmini-Rosina, in een KTM van True Racing. Zij starten voor Peter Kox en Michael Bleekemolen, ook al in een KTM.

error: Alert: Content is protected !!