Home > #Hoofdnieuws > FE: Oliver Rowland vertrekt bij Nissan e.dams

FE: Oliver Rowland vertrekt bij Nissan e.dams

Het team van Nissan e.dams heeft gisteren bekendgemaakt dat Oliver Rowland na de ‘double-header’zal stoppen bij het team. Naar verluid zou de Brit vanaf 2022 voor Mahindra gaan racen. Hierdoor komt er een zitje bij het team vrij en gaat de geruchtenmolen volop draaien.

Foto © FIA Formula E

Oliver Rowland debuteerde met Mahindra in de FE toen hij in 2015 moest invallen voor Nick Heidfeld. Het jaar erop verving hij Sébastien Buemi en reed hij zo zijn eerste race voor Nissan e.dams. Vanaf seizoen vijf (2018-2019) deed de Brit fulltime mee met het FE-kampioenschap. Hij behaalde 4 podium plaatsen voor het team en wist een keer te winnen. Zijn hoogste plaats in het rijdersklassement was de vijfde (seizoen zes). Op dit moment staat de rijder elfde in het klassement.

Mogelijke vervangers

Na de aankondiging van het vertrek van Rowland gaat de geruchtenmolen natuurlijk volop draaien. Volgens, het doorgaans goed geïnformeerde, The Race zouden Alex Lynn (Mahindra), Lucas di Grassi (Audi), Maximilian Günther (BMW) en Alexander Albon in de rij staan voor het zitje van Rowland. Nissan zou op dit moment de voorkeur geven aan Albon, die nauwe contacten heeft met het team.

You may also like
FE Berlijn: stemmen na de race
FE Berlijn: Norman Nato wint slotfinale, Nyck de Vries wordt wereldkampioen
FE: Mercedes heeft plannen om FE te verlaten
FE Berlijn: Stoffel Vandoorne op pole
error: Alert: Content is protected !!