Home > #Hoofdnieuws > FE Londen: Jake Dennis wint de twaalfde ronde van het kampioenschap

FE Londen: Jake Dennis wint de twaalfde ronde van het kampioenschap

Jake Dennis (BMW) heeft de twaalfde ronde van het ABB FIA Formula E wereldkampioenschap gewonnen. Hij eindigde voor Nyck De Vries (Mercedes) en Alex Lynn (Mahindra). Plaats vier was voor André Lotterer (Porsche). Vandoorne eindigde binnen de punten op een mooie zevende plaats, net na de Audi’s van René Rast en Lucas di Grassi. António Félix da Costa (DS Techeetah) en Edoardo Mortara (Venturi) sluiten de top tien af.

Alex Lynn, die vanop pole startte, had een goede start en kon gedurende een langere tijd , maar bij het nemen van zijn tweede ‘attack mode’ wist Jake Dennis hem in te halen. Lynn verremde zich enkele ronden later en zo had Dennis ruimschoots de tijd om ook zijn tweede ‘attack mode’ te nemen. Vanaf dat moment reed de BMW-rijder enkel maar verder uit op Lynn. Drie minuten voor het einde gebruikte Nyck De Vries zijn fanboost nuttig om zo ook Alex Lynn in te halen

Chaotische opening

Door de chaotische openingsronde hadden we al meteen twee uitvallers. Alexander Sims (Mahindra) werd langs achter aangereden door Mitch Evans (Jaguar) bij het buiten rijden van de hal. Sims moest zijn wagen meteen aan de kant laten staan. Evans begaf zich naar de pits, maar kon na een korte stop deze terug verlaten. Zijn teamgenoot, Sam Bird, had minder geluk. Hij kwam tussen enkele andere rijders terecht waardoor zijn voorste ophanging beschadigd raakte. Tom Blomqvist (NIO333) dook na twee ronden de pits in, om pas vijf ronden later opnieuw buiten te komen. In de laatste ronden dook hij opnieuw binnen om zijn wagen te parkeren in de pitbox. Ook Norman Nato (Venturi) kon de race niet uitrijden. In de laatste ronde had hij zijn batterij volledig leeg gereden en kon hij zich niet meer richting de finishlijn begeven. Uiteindelijk werden ook beide Nissans van Sébastien Buemi en Oliver Rowland gediskwalificeerd omdat ze meer energie verbruikten dan toegelaten.

Het kampioenschap

Sam Bird blijft, ondanks dat hij de race niet kon uitrijden, nipt aan de leiding staan met 81 punten. Maar hij wordt op de hielen gezeten door Jake Dennis (79 punten) en António Félix da Costa (78 punten). Nyck de Vries volgt met 77 punten op plaats vier. Vandoorne stijft één plaats in het klassement en staat nu twaalfde met 60 punten.

Bij de constructeurs is het nog spannender. DS Techeetah stijgt daar, dankzij de twee punten die da Costa sprokkelde, door naar de eerste plaats (146 punten). Ze worden op de hielen gezeten door Envision Virgin, ook 146 punten, Jaguar met 141 punten en Mercedes met 135 punten. BMW sluit de top vijf af met 133 punten.

Morgen gaan we opnieuw racen in Londen. De kwalificatie en super pole zullen verreden worden om 11u. Om 15u04 volgt dan de race.

You may also like
FE Berlijn: stemmen na de race
FE Berlijn: Norman Nato wint slotfinale, Nyck de Vries wordt wereldkampioen
FE: Mercedes heeft plannen om FE te verlaten
FE Berlijn: Stoffel Vandoorne op pole
error: Alert: Content is protected !!