Home > Rally > ERC > ERC (Rome): Crugnola voor Basso op zaterdag

ERC (Rome): Crugnola voor Basso op zaterdag

In de Rally di Roma Capitale, een rally voor het Europese kampioenschap, leidt na de eerste volledige wedstrijddag de Italiaan Andrea Crugnola op Hyundai i20 R5.

foto: ©fiaerc.com

Crugnola maakte het verschil op de 19 kilometer lange Rocca Santo Stefano klassementsproef waar hij tweemaal de besttijd haalde en daarmee zijn belangrijkste concurrent Giandomenica Basso op de Skoda Fabia Evo2, ondanks diens drie besttijden, kon afhouden.

Grégoire Munster (Hyundai i20 R5) lukte een zestiende positie na een moeilijk begin van de dag. “De wagen staat te hard afgesteld, zo halen we het einde niet, we moeten de setup veranderen“, seinde Grégoire Munster al na de eerste passage op Rocca San Stefano. Maar beter dan een 17de tijd in de tweede passage op die proef kon hij vandaag niet.

Amaury Molle meldde dan weer remproblemen op de Ford Fiesta Rally4 in de derde KP en stond aan de kant op de vijfde proef, de befaamde Rocca San Stefano, met een beginnend brandje. Vooralsnog staat Molle niet op de opgavelijsten maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd…

Morgen zijn er opnieuw twee lussen van drie proeven waaronder het 21 kilometer tellende traject van Santopadre naar Arpino.

error: Alert: Content is protected !!