Home > #Hoofdnieuws > DTM Lausitzring: winst voor Ellis, lang pitstop houdt Muth van beter resultaat

DTM Lausitzring: winst voor Ellis, lang pitstop houdt Muth van beter resultaat

Op de Lausitzring was de zege in de derde DTM-race van het seizoen opnieuw voor een rookie. Philip Ellis won na een sterke race in zijn Mercedes voor Liam Lawson in een Ferrari, zijn tweede podium van het seizoen. Esteban Muth werd na een mooie wedstrijd achtste in de T3 Motorsport Lamborghini.

Foto: © DTM

De wedstrijd op de Lausitzring startte met enkele incidenten, waaronder een stevige crash van de teamgenoot van Esteban Muth, Esmee Hawkey. De safety car moest tussenkomen en bij de herstart schoof de latere winnaar Ellis in zijn Mercedes-AMG behoorlijk wat plaatsen op. Een goede pitstopstrategie deed de rest voor de jonge Zwitser. Liam Lawson werd knap tweede, voor de ervaren rot Mike Rockenfeller in een Abt Audi.

Esteban Muth verzilverde zijn vierde startplaats even, maar een trage pitstop maakte een plek op het podium onmogelijk. Uiteindelijk werd hij negende, maar een tijdstraf voor Sheldon van der Linde liet onze landgenoot nog één plaats opschuiven.

error: Alert: Content is protected !!