Home > Rallycross > DIVERS > WRX: Timmy Hansen leidt in Barcelona

WRX: Timmy Hansen leidt in Barcelona

In Barcelona werd op het circuit de Catalunya vandaag de eerste wedstrijddag afgewerkt van de seizoensopener van het FIA Wereldkampioenschap rallycross. Het is de Zweed Timmy Hansen die met zijn Peugeot 208 van Hansen World RX Team leidt na twee heats.

Foto’s Johnny Loix

Het was nochtans Timmy’s landgenoot Johan Kristoffersson die met de Audi S1 van KYB EKS JC tweemaal bovenaan prijkte na afloop van de twee verreden heats. Maar regerend wereldkampioen Kristoffersson kreeg later op de avond een diskwalificatie achter zijn naam voor de eerste reeks. “Data logger not connected” was de mededeling op het rapport van de stewards en daarmee kreeg de teamgenoot van Enzo Ide een nulscore achter zijn naam voor reeks 1. De snelste tijd van reeks twee bleef wèl op de tabellen staan voor Kristoffersson maar dat brengt hem voorlopig niet verder dan een 15de plek. Kristoffersson moet dus op zaterdag vol aan de bak wil hij nog een mooie plek bemachtigen in de halve finales. Timmy Hansen leidt nu met 95 punten, dat zijn er 8 meer dan zijn broer Kevin Hansen, eveneens zijn teamgenoot.

Ondertussen kreeg Enzo Ide na de diskwalificatie van zijn teamgenoot een zesde plek toebedeeld in reeks 1, samen met een 13de tijd in reeks twee leidt dat tot een voorlopige negende tijd. Ide kreeg in de tweede heat overigens 5 seconden straftijd toebedeeld voor duwwerk aan het adres van Krisztian Szabo. De rijders van KYB EKS JC zitten dus voorlopig in de hoek waar de klappen vallen en rekenen op een betere zaterdag.

We kregen ook strijd in de klasse RX3 (voormalige Super1600 klasse) en RX2e. In RX3 deed onze landgenoot Kobe Pauwels (Audi A1) het fantastisch door tweemaal een tweede reekstijd neer te zetten, telkens na de meer ervaren Yury Beleveskiy, eveneens met een Audi A1 onderweg.

In RX2e, een klasse met identieke elektrische wagens en de opvolger van RX2, is het onze landgenoot Guillaume De Ridder die de stand aanvoert met twee snelste tijden in even veel reeksen. De Fin Jesse Kallio is tweede.

You may also like
WRX: Niclas Grönholm wint in Letland
WRX: de deelnemers voor Spa
WRX: Timmy Hansen wint in Lohéac
WRX: Kristoffersson leidt in Lohéac
error: Alert: Content is protected !!