Home > Circuit > In een notendop: ERC – DTM – WorldSBK

In een notendop: ERC – DTM – WorldSBK

  • ERC (Rally di Roma Capitale) – Nikolay Gryazin zette met de SRT Volkswagen Polo GTI R5, Gryazin de besttijd in de kwalificatiesessie en in de shakedown op het vier kilometer lange parcours van Fumone. Hyundai Junior Driver Grégoire Munster haalde tekens de tiende tijd. Amaury Molle, die met de Ford Fiesta Rally4 in ERC3 en ERC Junior uitkomt klokte een 44ste en een 45ste plaats algemeen. Vanavond is er de ceremoniële start in Rome.
  • DTM (Lausitzring) – Arjun Maini (Mercedes-AMG Team GetSpeed) en Sheldon van der Linde (ROWE Racing BMW) waren de snelsten in de eerste en de tweede vrije sessie op de Lausitzring. Esteban Muth, op de T3 Motorsport Lamborghini haalde een negende en een veertiende tijd. Morgen is er een kwalificatiesessie en de eerste race van het weekend.
  • WorldSBK (Assen) – Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) in de ochtend en Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), met een mirakelsave in de namiddag, waren de snelsten in vrije sessies deze vrijdag op Assen. In de namiddag was de baan sneller en dus sloot Rea af aan de kop van de tabellen, voor Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) en Scott Redding. Onze landgenoot Loris Cresson won vorige week nog in Portugal in het WK Endurance maar moet nu opnieuw erkennen hoe de feiten liggen in het WorldSBK: hij haalde met de OUTDO TPR Team Pedercini Racing Kawasaki tweemaal de 21ste en laatste tijd. Morgen is er een kwalificatiesessie en de eerste race van het weekend.

foto: (c) dtm.com

error: Alert: Content is protected !!