Home > #Hoofdnieuws > World RX Barcelona: Ide in volledig WK!

World RX Barcelona: Ide in volledig WK!

Het wachten is afgelopen, het aftellen beëindigd! Dit weekend start in de Catalaanse hoofdstad Barcelona het WK rallycross of de World RX. De eerste van negen manches belooft spektakel en spanning, een recept dat we begin oktober ook in eigen land te zien krijgen, want dan komen de deelnemers naar de Belgische Ardennen. Een van die deelnemers is Enzo Ide, die na enkele losse deelnames aan WK-manches nu voor een volledig seizoen tekent. Ide doet dat met een schitterende KYB EKS JC Audi S1. Het is de eerste maal sinds zijn titel in de Blancpain GT Sprint in 2016 – toen met WRT Audi – dat Ide een volledig seizoen in de autosport afwerkt.   

“Laat me eerst toe om mijn medeleven uit te drukken voor alle slachtoffers van de verschrikkelijke ramp die ons land afgelopen week getroffen heeft. Ik denk dat het duidelijk is dat alles relatief wordt bij zo’n gebeurtenis. Ik hoop dat we met onze sport een klein beetje plezier kunnen geven aan de fans die getroffen zijn”, aldus Enzo Ide.

Dat plezier komt van wat misschien wel de meest spectaculaire vorm van autosport is: rallycross. Met het WK start een schitterende competitie, bol van de grote namen, waaronder Kevin Hansen, Timo Scheider, Kevin Abbring en uiteraard Johan Kristoffersson, de teamgenoot van Enzo Ide bij KYB EKS JC.

Ik ben er erg trots op dat de drievoudige wereldkampioen mijn teamgenoot is en uiteraard hoop ik erg veel van hem te leren”, gaat Ide verder. “Zo iemand naast je hebben in het team betekent een unieke kans, die je met beide handen moet grijpen. Ik wil dit seizoen leren, verder progressie maken, mijn resultaten verbeteren en ook heel wat plezier aan de sport beleven. Voor mij betekent de start van dit WK ook een soort einde van een moeilijk periode, na mijn ongeval thuis, nu twee jaar geleden en dat motiveert me alleen maar meer om te genieten van deze schitterende sport.

Ide zal dit seizoen in Red Bull-kleuren rijden en ook dat is bijzonder: “Het is een première en ik moet zeggen, het doet wel iets met een mens om te racen in wat vandaag toch misschien wel de meest bekende kleuren in de autosport zijn, misschien op uitzondering van Ferrari, maar die stappen niet meteen in de rallycross in (lacht). Ik heb ook alle vertrouwen in mijn team, dat een samenwerking is van een bekend Zweeds team, met name JC Raceteknik en de structuur van Mattias Ekström.”

error: Alert: Content is protected !!