Home > Circuit > GT2 European (Spa): titelstrijd met lokale favorieten in Spa-Francorchamps

GT2 European (Spa): titelstrijd met lokale favorieten in Spa-Francorchamps

(foto’s: Peter Guelinckx – facebook)

Dit weekend vindt het voorlaatste weekend van het GT2 European Series plaats op het iconische circuit van Spa-Francorchamps met enkele lokale favorieten in de hoofdrol.

In de PRO-AM categorie is het een beslissend weekend voor de wagen van PK Carsport (Audi) bestuurd door Bert Longin en Peter Guelinckx. Zij hebben 26 punten goed te maken op de leiders Anders Fjordbach en Mark Patterson in de Audi van High Class Racing. Die laatste kan zich dit weekend tot kampioen kronen indien zij 24 punten voorsprong hebben na afloop van de tweede race op zondag. Tevens werd de wagen van PK Carsport in een nieuw jasje gestoken.

De Sportec Motorsport KTM van Christoph Ulrich, die de Spa Speedweek solo zal verrijden, staat aan de leiding in de AM klasse met 39 punten voorsprong op het eerstvolgende duo. Zijn grootste rivalen zijn Hans-Joachim Stuck en Kris Rosenberger (KTM) die in Spa op zoektocht gaan naar hun eerste overwinning. Door de afwezigheid van Adrian Spescha lijkt het erop dat hij zijn derde plaats zal moeten afstaan aan Klaus Angerhofer en Hubert Trunkenpolz in de True Racing KTM. Ten slotte zal LP Racing een tweede wagen inzetten, zowel een Porsche in de AM als PRO-AM klasse.

Op zaterdag zullen er twee vrije trainingen verreden worden van één uur lang. Later die dag zullen er twee kwalificatiesessies volgen, één voor elke piloot. Beide races worden op Zondag verreden omstreeks 9u40 en 16u30.

error: Alert: Content is protected !!