Home > #Hoofdnieuws > FE Londen: een voorbeschouwing

FE Londen: een voorbeschouwing

Nadat de editie van 2020 afgelast werd, zal dit weekend de allereerste Londen E-Prix verreden worden. De fans worden dit weekend getrakteerd op een nieuwe ‘double-header’. De twaalfde en dertiende ronde van het ABB Formula E wereldkampioenschap zal verreden worden aan de oevers van de Theems.

Foto’s © FIA Formula E

Bij ingang van dit raceweekend is het Sam Bird (Jaguar) die bovenaan het klassement staat. Voor de Brit zal het een thuiswedstrijd worden. Met nog vier races te gaan staat de regerend kampioen, António Félix da Costa (DS Techeetah), op de de tweede plaats. Zal de geschiedenis zich herhalen en mag da Costa zich tot de eerste wereldkampioen kronen? Robin Frijns (Envision Virgin) staat derde in het klassement. Onze landgenoot, Stoffel Vandoorne (Mercedes), staat op dit moment op de dertiende plaats. In de laatste drie races wist hij geen punten te scoren. Met slechts 22 punten verschil tussen de top tien en 25 punten die uitgedeeld worden per overwinning, ligt alles nog open.

Vandoorne kijkt alvast met opgegeven hoofd het weekend tegemoet: “We hebben nog een double-header voor de boeg in Londen. Het circuit is echter heel anders dan dat waarop we de laatste tijd hebben geracet. Het parcours is nieuw voor iedereen en vrij uniek, in die zin dat een deel door een indoorruimte gaat. Het circuit is erg smal en bochtig, en er zijn veel haarspeldbochten. De karakteristieken van het circuit zullen waarschijnlijk een effect hebben tijdens de race – het is onbekend terrein voor iedereen als het gaat om de lagere energiehuishouding. Dat is iets waar we in het verleden nog niet echt mee te maken hebben gehad; het zal meer druk leggen op de remmen, de banden en ook de accu’s. Het zal interessant zijn om te zien hoe dat uitpakt. Hopelijk komen we in Londen weer terug op een meer competitief niveau, vergelijkbaar met waar we aan het begin van het seizoen waren. Onze belangrijkste focus is om ons tempo terug te vinden, en dan ben ik er zeker van dat we een goed resultaat kunnen neerzetten.”

Het circuit

De twaalfde en dertiende race van het seizoen zullen verreden worden op de oevers van de Theems en de ExCeL evenementen hal. Een tweede unicum dit weekend is, dat ook een deel van de race binnen zal doorgaan. Daarnaast zal er voor het eerst ook een helling in het parkoer zitten. De race van dit weekend zal verreden worden doorheen 22 bochten en over een lengte van 2,2km.

Voor de eerste race op zaterdag zullen de kwalificaties om 11u verreden worden, waarna de race zelf volgt om 16u04. Op zondag gaan de kwalificaties opnieuw door om 11u. De race wordt dan een uurtje vroeger, om 15u04, verreden.

Autosportwereld.be zal ter plaatste voor u alle actie op en naast het circuit opvolgen en u leest natuurlijk het meest recente nieuws hier op onze website.

You may also like
FE Londen: stemmen na de race
FE Londen: Jake Dennis wint de twaalfde ronde van het kampioenschap
FE Londen: Alex Lynn start vanop pole voor het eerst sinds 2017
FE: Oliver Rowland vertrekt bij Nissan e.dams
error: Alert: Content is protected !!