Home > Moto > Internationaal > Moto: Loris Cresson, het harde werk en inzet eindelijk beloond

Moto: Loris Cresson, het harde werk en inzet eindelijk beloond

Loris Cresson vervolgde met succes zijn leerschool bij de 1000cc motoren tijdens de afgelopen manche van het FIM Endurance World Championship en won met het BMRT 3D Maxxess Nevers Kawasaki team de 12 Uur van Estoril bij de Superstocks!

foto’s: (c) loriscresson.com/racing news

Cresson kende het circuit van Estoril want hij maakte er zijn debuut in het WorldSBK in 2020. Loris zat onmiddellijk goed in het ritme en haalde samen met zijn ploeggenoten de pole position in de categorie Superstock voor een uitdagende wedstrijd over 12 uur. De wedstrijd ging van start in traditionele “le Mans” stijl waarbij de rijders van de overzijde van het circuit naar de motoren sprinten. Tijdens zijn stint verbeterde Loris Cresson de positie van het team in het algemene klassement Het hele team werkte samen om uiteindelijk naar de zege te rijden in de categorie Superstock, de motoren die dichter bij de serieproductie staan. Ze haalden een ongelofelijke zesde eindplaats, temidden diverse Superbike fabrieksteams!

Gesterkt door deze eerste zege in het wereldkampioenschap zet de jonge Belg nu koers naar het iconische TT Circuit van Assen in Nederland. Daar zal hij starten in de vijfde manche van het WK Superbike met de Kawasaki van Outdo TPR Team Pedercini.

Ik ben zo gelukkig met deze eerste zege in een wereldkampioenschap. Al dat harde werk en zoveel inzet werpen dan uiteindelijk hun vruchten af”, vertelt Loris Cresson. “Het team verrichte uitstekend werk, net als mijn ploeggenoten. We zetten een enorme pas vooruit vergeleken met de wedstrijd die we samen reden op Le Mans. Het hele team was betrokken bij deze zege en ze gaven alles. Het was ongelooflijk om daarbij te horen. De pole was al geweldig. Ik was sneller dan sommige rijders die ik vroeger zag in MotoGP, op het hoogste niveau. Dat gaf geweldig veel vertrouwen, aangezien onze motor een productiemodel is. De pitstops verliepen goed en we raakten nooit in paniek toen we op de baan in gevecht waren.”

Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet zeggen, het is allemaal wat overweldigend. Een enorme dankjewel gaat naar al de mensen rond mij die altijd zijn blijven geloven in mij. We hebben het dan eindelijk geflikt! Nu ga ik naar Assen waar ik me weer moet toeleggen op het leren kennen van een volwaardige Superbike machine. Ik toonde in Estoril dat, wanneer ik de motor begrijp, ik zeer snel kan zijn. Met de hulp van Outdo TPR Team Pedercini zal ik blijven groeien en ik ben er zeker van dat we ons echt potentieel in het WorldSBK zullen tonen. Ik heb vertrouwen in de toekomst. Mijn welgemeende dank gaat naar mijn ouders en naar mijn zus, die mij zoveel hebben gegeven en die er, ook in de harde tijden, altijd voor mij zijn geweest. Ik wens ook het beste aan BMRT 3D Maxxess voor het vervolg van hun campagne in het wereldkampioenschap Endurance. Het is spijtig maar ik kan er niet bij zijn wanneer ze zullen strijden voor de titel, maar ingedachten zal ik er wel zijn. Bedankt om me deze kans te geven in het EWC, en ook bedankt aan al die mensen die me bemoedigende boodschappen zonden over de sociale media. Tot in Assen! “

error: Alert: Content is protected !!