Home > Rallycross > DIVERS > WRX: aftellen naar Barcelona

WRX: aftellen naar Barcelona

Volgend weekend is het zover. Dan wordt het FIA Wereldkampioenschap rallycross op gang geschoten op het Circuit de Catalunya in Barcelona.

Opgelet, voor wie het allemaal live wil volgen, van thuis uit of ter plekke, vrijdag om 17u reeds is er de eerste reeks voor de rijders uit het WK. Met zeventien zijn ze volgend weekend en daarbij zien we ook onze landgenoot Enzo Ide met de Audi S1 voor KYB EKS JC. En voor wie het nog niet wist, de Zweed Johan Kristoffersson, drievoudig wereldkampioen in deze klasse, is zijn teamgenoot en meteen ook één van de rijders om in de gaten te houden als we het over de kanshebbers hebben. De voornaamste opponenten zijn wellicht de broers Timmy en Kevin Hansen met de Peugeot 208 voor het Hansen World RX Team en uiteraard ook de Fin Niclas Grönholm en de Hongaar Krisztian Szabo, elk met Hyundai i20 voor het team van GRX-Set.

Naast het WK zijn er nog twee klassen actief in Barcelona, RX3 (voorheen Super1600) en de nieuwe elektrische klasse RX2e die de klasse RX2 opvolgt. In RX3 zien we onze landgenoot Kobe Pauwels aan het werk met een Audi A1 van Volland Racing, een absolute topwagen in de klasse. Guillaume De Ridder is dan weer helemaal terug van weggeweest in rallycross en strijdt voor de titel in RX2e. Om ongeveer 15u45 staan de eerste wedstrijden in deze klassen gepland. Verder zijn er nog support races van de lokale Car Cross klasse.

Voor de volledigheid geven we nog mee dat de finales zijn gepland vanaf 17u40 op zaterdag. Van thuis uit alles volgen alsof u er live bij bent is tegenwoordig mogelijk door in te schrijven op RX+. Dat kan u per wedstrijd of voor een heel seizoen. De normale prijs voor een wedstrijd is 7,99 euro, voor alle wedstrijden is de normale prijs 49,99 euro. De rallycross promotor (WRC promoter) heeft voor de gelegenheid een promo-code voorzien (RXPLUS40) en dan betaalt u 4,79 voor de wedstrijd in Barcelona of 29,99 euro voor het hele seizoen.

You may also like
#autosportleeft
WRX Spa: door de lens van Lorenz
WRX: Niclas Grönholm wint in Letland
WRX: de deelnemers voor Spa
error: Alert: Content is protected !!