Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland: Rovanperä jongste winnaar ooit in WRC

WRC Estland: Rovanperä jongste winnaar ooit in WRC

Hij wordt 21 op 1 oktober en met zijn 20 lentes is Kalle Rovanperä dus de jongste winnaar van een WK-rally ooit. De Toyota-rijder nam in Estland de leiding op donderdagavond, moest die even afstaan aan thuisrijder Ott Tänak, maar na diens fout, was de Rovanperä-show echt begonnen. De Fin won verscheidene proeven op vrijdag, zette de concurrentie buitenspel op zaterdagochtend en consolideerde vanaf dan. Winst dus in Estland voor Kalle Rovanperä, voor het Hyundai-duo Craig Breen en Thierry Neuville.

Foto: © Toyota

Veel meer sportief verhaal zit er niet in de WRC-manche van Estland: een dominante Kalle Rovanperä en de resterende podiumplaatsen voor Hyundai. Na 26 wedstrijden en Jari-Matti Latvala komt er einde aan het wachten voor de Finnen op weer een WK-zege. Latvala is ook niet langer de jongste WRC-winnaar uit de geschiedenis, maar ‘JML’ is uiteraard wel de teammanager van Kalle Rovanperä. Hij telt nu ook evenveel zeges als zijn vader Harri Rovanperä.

In de Powerstage was de winst voor Ott Tänak, een doekje voor het bloeden, voor Thierry Neuville en Sébastien Ogier. In de WK-stand beweegt er ook weinig, Sébastien Ogier blijft stevig leider met 148 punten, voor Elfyn Evans (111) en Thierry Neuville (96) en eigenlijk kan de Fransman nu al beginnen rekenen om zijn achtste wereldtitel veilig te stellen, net zoals Toyota de merkentitel eigenlijk al niet meer kan mislopen. 59 punten bedraagt de kloof tussen de Japanners en de Koreanen.

Uiteraard kan Breen nog wel te laat inklokken voor de laatste controle en zo de tweede plaats aan Neuville laten. In dat geval komt Neuville op 99 in plaats van 96 punten.

In WRC2 won Andreas Mikkelsen, maar de Noor moest in zijn Skoda wel de winnaar in WRC3 voorlaten, de Rus Aleksey Lukyanuk, ook in een Skoda. In WRC2 werden Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul vierde in hun Ford.

En nu, nu is het tijd voor Ieper en de eerste WK-rally ooit in ons land!

error: Alert: Content is protected !!