Home > #Hoofdnieuws > F1 Silverstone: Sir Lewis Hamilton wint grote prijs van Groot-Brittannië

F1 Silverstone: Sir Lewis Hamilton wint grote prijs van Groot-Brittannië

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de grote prijs van Groot-Brittannië gewonnen. De Brit had een goede start, maar zakte na een aanrijding met Max Verstappen (Red Bull) terug naar de vijfde plek. In de voorlaatste rond wist hij echter terug Charles Leclerc (Ferrari) in te halen en kwam zo als eerste over de finish. Leclerc werd tweede en Valtteri Bottas derde.

Foto © Mercedes-AMG Petronas F1

Na amper drie rondes werd de race al rood afgevlagd. Hamilton stuurde te laat in bij bocht een waarna hij inreed op de achterband van Max Verstappen (Red Bull) bij het ingaan van de tweede ronde. Verstappen verloor hierdoor de controle en werd de muur in gekatapulteerd met een kracht van 51g. De Nederlander klom snel uit de wagen, maar stond daarna wankel op zijn benen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis ter controle. Op het eerste zicht is alles in orde met hem, maar uit voorzorg zal er toch nog een CT-scan genomen worden. Het voorval leverde Hamilton een tijdstraf van tien seconden op.

Herstart

Door de aanrijding tussen Hamilton en Verstappen wist Charles Leclerc door te schuiven naar de eerste plaats. Hierdoor mocht hij vanop de eerste plaats starten bij de herstart. De jonge Monegask reed zo goed als de hele race op kop, maar werd in de voorlaatste ronde ingehaald door Hamilton. Die laatste lag enkele ronden voordien nog achter zijn teamgenoot, Valtteri Bottas, maar daar maakte een teamorder van Mercedes ommekeer mee.

Uitslag Grote Prijs van Groot-Brittannië © F1
Het kampioenschap

Tien races in het kampioenschap blijft Max Verstappen aan de leiding staan. Zijn voorsprong op Hamilton, die op de tweede plaats staat, bedraagt slechts acht punten. Lando Norris (McLaren) staat nu op de derde plaats.

Ook bij de constructeurs is het op dit moment nagelbijten. Red Bull staat op de eerste plek met 289 punten. Ze worden op de voet gevolgd door Mercedes (285 punten). McLaren staat nu derde met 113 punten.

Binnen twee weken gaan we opnieuw racen in Hongarije.

You may also like
F1 Silverstone: Max Verstappen wint allereerste sprintrace
F1: Lando Norris in gevarenzone voor raceban
F1 Baku: Leclerc voor tweede keer op rij op pole
Mercedes schakelt een tandje hoger bij de elektrificatie van hun gamma
error: Alert: Content is protected !!