Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland Dag 3: Rovanperä onaantastbaar, Neuville op weg naar tweede plek

WRC Estland Dag 3: Rovanperä onaantastbaar, Neuville op weg naar tweede plek

Wat er vandaag in de WRC-wedstrijd van Estland nog gebeurd is? Wel, daar kunnen we kort over zijn, eigenlijk bitter weinig. Kalle Rovanperä domineert gewoonweg de rest van de deelnemers. De Toyota-rijder heeft op zes proeven van het einde 50,7 seconden bonus op zijn dichtste achtervolger, Craig Breen in een Hyundai. Thierry Neuville is derde met uitzicht op de tweede plek van zijn teamgenoot.

Foto: © Toyota

De beste performer van de dag was evenwel niet de bijzonder getalenteerde Fin, maar wel de Est Ott Tänak die gisteren zijn laatste WK-kansen vergooide. Tänak won in zijn Hyundai zes van de negen proeven, tegen één voor Rovanperä, Neuville en Ogier. Echter de meest indrukwekkende KP-winst was wel voor Rovanperä die de dag opende met zo’n sterke tijd dat de rest van het veld meteen wist hoe laat het was.

Meteen was de toon gezet en enkel de strijd tussen Thierry Neuville en Sébastien Ogier was nog leuk om volgen. De Fransman heeft 18 seconden achterstand op onze landgenoot, die mogelijk nog de tweede plek van zijn teamgenoot Craig Breen cadeau krijgt. Al deed de Ier in de afsluitende slotproef zichzelf bijna de das om door een rotsblok aan te rijden.

In WRC2 leidt Andreas Mikkelsen (Skoda), voor Mads Ostberg (Citroën). Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul zijn vierde in hun Ford Fiesta. In WRC3 is Aleksey Vasilyevich Lukyanuk de leider in zijn Skoda.

error: Alert: Content is protected !!