Home > Circuit > In een notendop: FIA WEC – FIM EWC – F4

In een notendop: FIA WEC – FIM EWC – F4

  • FIM EWC – In de 12 Uur van Estoril zijn de Belgen goed vertrokken. Na goed twee uur rijden zit Xavier Siméon met de SERT Suzuki op de tweede plaats, achter de BMW van het Belgisch-geleide WK team en speelt de BMRT Kawasaki met Cresson mee voor de leidersplaats in de Superstock klasse. De andere Belgen in de Superstock klasse, de Chromeburner Honda met Fastré en de Players Kawasaki met De Kimpe, zitten ook nog in de wedstrijd. (foto:©fimewc.com)
  • FIA WEC – In de 6 Uur van Monza bleef Toyota GR10 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez ook in de tweede vrije training de snelste. Nicolas Lapierre pakte de tweede tijd met de Alpine A480 voor de Glickenhaus 007van Olivier Pla, Gustavo Menezes en Pipo Derani. In LMP2 was de besttijd voor Racing Team Nederland en de Oreca van Frits van Eerd, Paul-Loup Chatin en Nyck de Vries. Porsche herpakte zich in GTE Pro met een beste chrono voor de 911 RSR van Kevin Estre en Neel Jani. In GTE Am ging het voordeel dan weer naar Ferrari met de 488 GTE Evo van AF Corse in handen van Giancarlo Fisichella, Thomas Flohr en Francesco Castellacci. Deze namiddag is er nog een derde vrije training voordat vanavond de kwalificaties worden afgewerkt.
  • F4 Spanje – Doet een naam ertoe als je een carriére nastreeft in autosport. Hopelijk niet voor Sebastian Øgaard. De Campos rijder won al twee wedstrijden dit weekend in Portimao. Nederlander Dilano Van’t Hoff stapte voor MP Motorsport tweemaal mee op het podium en blijft autoritair leider in het Spaanse kampioenschap. Maar als Øgaard doorstroomt naar de hogere regionen van de autosport dan zullen heel wat journalisten op zoek moeten gaan naar een bijkomende letter op het toetsenbord.
error: Alert: Content is protected !!