Home > #Hoofdnieuws > F1 Silverstone: Max Verstappen wint allereerste sprintrace

F1 Silverstone: Max Verstappen wint allereerste sprintrace

Max Verstappen (Red Bull) heeft de allereerste sprintrace uit de geschiedenis van de Formule 1 gewonnen. Hiermee zal de Nederlander starten vanop de eerste plek tijdens de grote prijs van Groot-Brittanië. Voor zijn overwinning kreeg Verstappen een lauwerkrans om zijn nek. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas starten op Mercedes op plaats twee en drie.

Foto © Red Bull Racing

Bij de start van de sprintrace was het Verstappen die als een raket wist te vertrekken vanop de tweede plek. Lewis Hamilton, die vanop de eerste plek startte, probeerde de Nederlander nog in te halen, maar Max wist hem voor te blijven. Ook Fernando Alonso (Alpine) had een zeer goede start. In de openingsronde wist de Spanjaard zich op te werken van de elfde naar de vijfde plaats. Uiteindelijk kwam hij als zevende over de eindmeet. De pineut van de dag is Sergio Pérez (Red Bull). Hij spinde echter nadat hij op het vuil terecht kwam en zakte hierdoor terug van plaats zes naar negentien.

Uitslag van de sprintrace en startgrid voor de GP van Groot-Brittanië © Formula 1
You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!