Home > #Hoofdnieuws > Ze vechten met vereende krachten terug!

Ze vechten met vereende krachten terug!

Toegegeven, de laatste dagen waren niet makkelijk. Ik woon zelf in de getroffen regio in de Luikse Ardennen, maar niet in een vallei, wat maakt dat persoonlijk de extreme weersomstandigheden geen gevolgen hadden, maar zoveel mensen rond me, waren dat wel en niet in het minst ook DG Sport dat zijn ateliers vlak aan de Hoegne in het zwaar getroffen Theux heeft, een zijrivier van de Vesdre.  

Op een onze vraag of alles persoonlijk in orde was, antwoordde zaakvoerder Christian Jupsin van DG Sport al snel dat we gewoon zelf even moesten proberen langskomen, al was het maar om de vele vrijwilligers een hart onder de riem te steken. En dat deden we dan ook.

Wat we zagen was verschrikkelijk en zal ons nog lang bijblijven. De eerste die we tegenkwamen was Bernard Munster die spontaan was komen helpen, met zijn gezin. Geen rallypak, maar rubberen laarzen en een borstel… “Het is normaal dat je onder de indruk bent”, stelde Bernard ons gerust. “Kijk gewoon even rond en laat het even binnenkomen. Wij hebben met BMA het geluk op hogerop te zitten, dus we hebben geen enkele schade en dan is komen helpen normaal.

Christian Jupsin was duidelijk ook onder de indruk, maar laat de moed niet zakken. “We moeten verder. Mijn zoon en ik waren op vakantie en zijn hals over kop weer naar België gekomen. Wat we hier zagen, is verschrikkelijk. Maar toch die nuance, dit is een atelier, een bureau, straks kunnen wij wel terug naar onze gezinswoning, die is ongeschonden, vele mensen hier in Theux kunnen dat niet. Kijk wie hier allemaal aan het werk is, zelfs de burgemeester van Vresse-sur-Semois, waar we de South Belgian Rally organiseerden. We gaan met al die mensen hard verder werken om na het weekend al heel wat verder te staan. Maar het water stond bijna twee meter hoog, dus er is veel schade…

Opvallend is ook de enorme solidariteit onder de mensen in het bedrijventerrein van Theux, waar ook MI gevestigd is. Het water was misschien verschrikkelijk krachtig, de menselijke veerkracht is dat ook, maar dan op een positieve manier.   

error: Alert: Content is protected !!