Home > #Hoofdnieuws > F1 Silverstone: Hamilton pole voor allereerste sprintrace

F1 Silverstone: Hamilton pole voor allereerste sprintrace

Het werd een andere en meer kwalificatiesessie voor de rijders na een gecondenseerde vrije sessie deze middag met weinig voorbereiding voor deze kwalificatie die de posities bepaalde voor de sprintrace van morgen, zaterdag.

(foto: © amgF1mercedes.com)

Iedereen op de rode, zachte banden en Max Verstappen nam geen risico: besttijd met de Red Bull Honda voor Hamilton en Mercedes in het eerste deel van de sessie. In die oefening verloren we Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), Nicolas Latifi (Williams) en uiteraard de beide Haaas-Ferrari met Mick Schumacher voor Nikita Mazepin.

Het tweede deel van de sessie zag Hamilton weerwraak nemen met de besttijd voor Verstappen. De verrassing kwam er van Russell, die de Williams op een onverhoopte zevende plaats zette. Dat betekende dan wel dat Fernando Alonso eruit lag met de Alpine. Hij mocht vroegtijdig naar het gesloten wagenpark in gezelschap van Pierre Gasly (Alpha Tauri), Esteban Ocon (Alpine), Antonio Giovinnazzi (Alfa Romeo) en Lance Stroll (Aston Martin).

Het laatste deel en Q3 dan waar uiteindelijk de Lewis Hamilton, ondanks een kleine fout de snelste bleek voor Max Verstappen. Dat wordt dan de eerste rij voor de allereerste sprintrace in de F1. Achter de beide titelpretendenten vinden we Valtteri Bottas, de Ferrari van Leclerc, dan Perez, Norris, Russell en Vettel.

Afwachten dus wie er morgen geschiedenis zal schrijven in het grote F1 boek.

error: Alert: Content is protected !!