Home > Industrie > VW: de nieuwe Golf R variant

VW: de nieuwe Golf R variant

VW komt met een krachtige break met een opvallend uiterlijk voorzien van 4MOTION vierwielaandrijving en met aandacht voor dagelijks gebruik en vrije tijd: Aanhangerkoppeling.

(persbericht)

Met 235 kW (320 pk) is de nieuwe Golf R Variant de krachtigste en meest dynamische Golf Variant tot nu toe. Meer vermogen en rijdynamiek, talrijke innovaties, meer ruimte en een heleboel emoties maken de nieuwe Golf R Variant beter dan ooit tevoren. De standaard 4MOTION vierwielaandrijving met R-Performance Torque Vectoring wordt aangedreven door een 2.0 TSI motor met een maximumkoppel van 420 Nm. Het vermogen wordt overgebracht via een R-specifiek afgestelde zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling (DSG). De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u neemt slechts 4,9 seconden in beslag. Bij 250 km/u wordt de stuwkracht elektronisch vergrendeld. Met het optioneel verkrijgbare R-Performance-pakket is een topsnelheid van 270 km/u mogelijk. Hij omvat ook 19-duimsvelgen en de extra rijprofielen Special (Nürburgring-modus) en Drift (voor powerslides). Talrijke rijhulpsystemen en een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie garanderen nog meer veiligheid en comfort.

De allrounder

Ondanks zijn sportieve karakter blijft de nieuwe Golf R Variant wat een Golf Variant altijd is geweest: een variabele allrounder, een comfortabele vrijetijds- en gezinsbreak voor alle situaties. De geschiktheid voor dagelijks gebruik wordt op geen enkele manier beperkt door het R-specifieke sportonderstel (20 mm verlaagd) en het race-design. “De Golf R Variant is de perfecte combinatie van de compacte Golf R3 en een Variant. Sportiviteit, prestaties en emotie komen samen met ruimte, variabiliteit en innovatieve kracht”, zegt Sven Smeets, Head of Business Unit R. De 66 mm langere wielbasis van de Golf Variant – in vergelijking met de Golf – komt ook het interieur van de R Variant volledig ten goede. Vooral de passagiers achterin genieten van de grotere afmetingen: de maximale beenruimte is toegenomen van 903 mm tot 941 mm. Het volume van de bagageruimte bedraagt 611 liter tot een maximum van 1.642 liter met de lading tot aan het dak en de tweede zetelrij neergeklapt. Voor het eerst is de Golf R Variant optioneel verkrijgbaar met een aanhangerkoppeling met een toegestaan trekvermogen (geremd) tot 1,9 ton en een kogeldruk van 80 kilogram.

error: Alert: Content is protected !!