Home > #Hoofdnieuws > Belgian Rally Academy: startende (co-)piloten begeleiden in de rallysport

Belgian Rally Academy: startende (co-)piloten begeleiden in de rallysport

De rallysport is niet dood, verre van en daarom is het goed dat er nieuwe en frisse initiatieven worden genomen om de sport een stap vooruit te helpen zetten. De Belgian Rally Academy is daar een mooi voorbeeld van. Autosportwereld.be was donderdagavond in Ingelmunster voor de persconferentie.

“De Belgian Rally Academy is vanuit mijn eigen ervaring opgericht”, gaat Frédérique Jonckheere, initiatiefnemer, van start. “Ik wou rally gaan rijden. Mijn zoektocht naar een zitje en een auto waren op zich niet zo moeilijk, maar als je de rallywereld wil binnenkomen zijn er heel wat aspecten die je moet leren kennen. Vincent Verschueren kwam vorig jaar in november bij mij binnen. Ik vertelde hem over mijn plannen om een organisatie op te richten om mensen die hetzelfde probleem hebben als ik te helpen en hij zei me dat hij dat al lang wilde doen en zo is de Belgian Rally Academy ontstaan.”

“Met Stéphane Prévot, Vincent Verschueren, Ward Hanssens, Freddy Loix en Yannick Willocx hebben we echt wel het kruim van de rallysport aan boord. De opleiding duurt zes dagen en daarna is een leek klaar om aan de slag te gaan in de rallywereld”, gaat Frédérique verder.

“De taak van een copiloot is zeker niet te onderschatten. Kennis van het reglement, de verschillende manieren van nota’s lezen, de voorbereiding van een rally, ook de piloten moeten hiervan kennis hebben. Met mijn ervaring wil ik nieuwe (co-)piloten, maar ook mensen met ervaring, helpen. Iemand die de opleiding volgt, zal veel meer leren dan iemand die begint te rijden en fouten maakt. Het is geldverspilling en het zal ook veel duurder zijn”, legt de voormalige WK-corijder Stéphane Prévot uit.

“De eerste twee dagen zijn vooral theorie die worden gegeven door Stéphane. Dan neem ik de volgende vier dagen voor mijn rekening. Dag drie is car control, dag vier is er dan weer om de juiste rijlijnen te rijden. De laatste dag is een echte rallytest op een afgesloten parcours met de rallywagen. Er zal wat tijd tussen zitten zodat de mensen het ook wat kunnen laten bezinken. België heeft een goede reputatie op vlak van rijders en ik vind het belangrijk om te zorgen dat het niveau blijft stijgen. De opleiding is er voor rallymensen zodat ze een goede basis meekrijgen. De ultieme droom is om een nieuwe Neuville te kunnen opleiden”, lacht Vincent Verschueren.

“Een gepassioneerde vijftiger is even welkom als een jonge gast. Het pilotenprogramma duurt zes dagen, copiloten drie dagen. Die houden we voorlopig gescheiden. Het pilotenprogramma is voorzien van eind augustus tot eind oktober en het copilotenprogramma eind november tot begin december”, sluit Ward Hanssens af.

Een pilotenprogramma 6500 euro (excl. BTW), voor vroege inschrijvers tot 15 augustus 5900 euro (excl. BTW).
Copilotenprogramma kost 999 euro (excl. BTW). De Belgian Rally Acamdy kan rekenen op de nodige steun en aandacht van het BRC.

Meer info op https://belgianrallyacademy.com/.

error: Alert: Content is protected !!