Home > Electric > Formule e > Formula E: Sam Bird leidt kampioenschap na historische zege in New York

Formula E: Sam Bird leidt kampioenschap na historische zege in New York

Sam Bird, piloot van Jaguar Racing, schreef zondag geschiedenis door de ABB New York City E-Prix voor de derde keer te winnen. Hij reed van start tot finish aan de leiding. De Brit is de enige piloot die drie keer op hetzelfde circuit won in de geschiedenis van de Formule E. Hij staat nu opnieuw aan de leiding in het wereldkampioenschap voor piloten.

(persbericht)

Voor het eerst in de Formule E-geschiedenis van het team bezette Jaguar Racing de eerste startrij met Sam Bird in polepositie en Mitch Evans in tweede positie, nadat beide piloten de Super Pole hadden veroverd in de straten van Brooklyn. Na zijn crash in de vrije oefenritten werd het voor de mecaniciens en ingenieurs van Bird een race tegen de klok om zijn Jaguar I-TYPE 5 gerepareerd te krijgen. De Brit beloonde het team vandaag door 29 op 30 te scoren en door ook de polepositie te veroveren.

De kans op een één-tweetje vervloog toen Mitch Evans, die zich moest verdedigen tegen Nick Cassidy van Envision Virgin Racing, in de laatste paar minuten van de race de muur aantikte en naar de finish moest strompelen. Hij eindigde als dertiende.

Sam Bird staat terug bovenaan het klassement, terwijl teamgenoot Mitch Evans nu achtste staat. Jaguar Racing staat derde in het teamklassement, slechts vijf punten achter Envision Virgin Racing met nog vier rondes van het kampioenschap te gaan.

error: Alert: Content is protected !!