Home > Rallycross > BK > In een notendop: rallycross internationaal

In een notendop: rallycross internationaal

  • World RX – De deelnemerslijst voor de double header op de Nürburgring, tijdens het weekend van 31 juli en 1 augustus, werd recent vrijgegeven. Daarop vinden we 13 namen, uiteraard ook die van onze landgenoot Enzo Ide die zich engageerde voor een heel seizoen in het Wereldkampioenschap rallycross met een Audi S1. Uiteraard is ook Ide’s teamgenoot bij KYB EKS JC, Johan Kristoffersson, van de partij net als de broers Timmy en Kevin Hansen (Peugeot 208), Niclas Grönholm en Krisztian Szabo (Hyundai i20). De broers Andréa en Jean-Baptiste Dubourg komen vanuit Frankrijk de rangen vervoegen en bereiden hun Europese campagne voor.
  • FIA RX2E – Maar een week vooraleer het WK de tenten opslaat op de Nürburgring is er de opener in Barcelona op het circuit de Catalunya. En daar zal ook de eerste wedstrijd voor de volledig elektrische klasse RX2e worden verreden. RX2e is de opvolger van RX2, waar onze landgenoot Guillaume De Ridder in 2017 en 2018 meestreed voor de titel. En De Ridder zal ditmaal in Barcelona starten aan zijn seizoen in RX2e waarbij deze uiteraard stiekem hoopt op de titel in het debuutjaar van deze klasse.
  • FRX – Naar het Franse Lessay dan. Daar reden onze landgenoten Davy Van Den Branden en Steve Otzer afgelopen weekend mee tijdens eens manche van het Franse kampioenschap rallycross en dat in de sterk bezette klasse Super1600. Elk wisten zij de halve finales te bereiken. Otzer werd vijfde in zijn halve finale, Van Den Branden zesde in de andere halve finale.
  • Eurocircuit – Op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard wordt stilaan weer aan het organiseren van wedstrijden gedacht. Covid liet het lang niet toe maar in de maand juli staan clubwedstrijden op de kalender. De eerste, voor open wagens, werd afgelopen weekend afgewerkt en daar was Kobe Pauwels één van de winnaars en dat in de klasse CrossCars. Zondag 25 juli is er een nieuwe clubwedstrijd voor gesloten wagens. Als alles goed verloopt, is er half augustus (14 en 15 augustus) eindelijk een normale wedstrijd waar naast punten voor het Nederlandse kampioenschap rallycross, ook punten gesprokkeld kunnen worden voor het Duitse en Belgische kampioenschap. (foto: NRV / Remond Verloop)
You may also like
WK en Euro RX: wordt Kobe Pauwels Europees kampioen in Portugal?
WK en Euro RX: Ide en Vranckx op het podium in Riga, drie op drie voor Kristoffersson
WK en Euro RX: Ide en Vranckx in Letland, Kristoffersson wint op zaterdag
#autosportleeft
error: Alert: Content is protected !!