Home > #Hoofdnieuws > FE NYC: Sam Bird wint overtuigend in New York

FE NYC: Sam Bird wint overtuigend in New York

Sam Bird (Jaguar) heeft de elfde race van het 2020-2021 ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap gewonnen. De Brit startte vanop pole en wist zijn positie de hele race te behouden. Mitch Evans, reed tot twee minuten voor het einde achter zijn teamgenoot, maar zakte toen weg in het veld nadat hij even contact maakte met de muur, waarna zijn ophanging linksachter afbrak. Evans Hierdoor schoven Nick Cassidy (Envision Virgin) en António Félix da Costa (DS Techeetah) door naar plaats twee en drie. Evans kwam uiteindelijk als dertiende over de eindmeet.

Foto © FIA Formula E

Na de top drie volgen beide Porsches van Pascal Wehrlein en André Lotterer op plaats vier en vijf. Het duo reed een sterke race en zat de hele race in het rijtje dat vocht om de tweede plaats. Op plaats zes en zeven volgen Alexander Sims (Mahindra) en Norman Nato (Venturi). Robin Frijns (Envision Virgin), die op de eenentwintigste plaats startte, wist zich mooi op te werken tot op de achtste plek. De top tien wordt afgesloten door Alex Lynn (Mahindra) en Maximilian Günther (BMW). Onze landgenoot Vandoorne eindigde twaalfde. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) kon dan weer niet starten aan de race. De Fransman bleef stilstaan op zijn grid plaats. Hij had eerder vandaag ook al problemen tijdens de kwalificaties.

Klassement

Bij de rijders komt Sam Bird aan de leiding te staan met 81 punten. António Félix da Costa stijgt naar de tweede plaats (76 punten). Robin Frijns zakt hierdoor een plaats en staat nu derde (ook 76 punten). Vandoorne zakt ondertussen verder weg in het klassement en staat nu dertiende.

Envision Virgin staat op dit moment aan de leiding bij de constructeurs (146 punten), maar het verschil is heel klein. Ze worden achterna gezeten door DS Techeetah op 144 punten en Jaguar op 141 punten.

Op 24 en 25 juli krijgen we een nieuwe ‘double header’. Dan zal het kampioenschap voor de allereerste keer rijden aan de overs van de Theems in Londen.

You may also like
FE: Venturi Grand Prix wordt Monaco Sports Group
FE: Autosportwereld in gesprek met wereldkampioen Stoffel Vandoorne
FE: huldiging voor Stoffel Vandoorne op 3 september
FE: een eerste reactie van de kersverse wereldkampioen
error: Alert: Content is protected !!