Home > Rally > ERC > ERC: Oscar Solberg in ERC met Ford Fiesta Rally3

ERC: Oscar Solberg in ERC met Ford Fiesta Rally3

De Noorse piloot Oscar Solberg maakt zijn debuut in het ERC en de Rally3-categorie in Rally Liepāja in de Ford Fiesta Rally3.

De zoon van zesvoudig WRC-podiumplaatser Henning Solberg, Oscar, maakt deel uit van een van de meest erkende en gevolgde families in de rallysport. Zijn neef Oliver Solberg won de 2020 ERC1 Junior-titel en daarmee een prijzenpakket voor gebruik in de ERC in 2021. Dankzij het ontwikkelen van kansen in het World Rally Championship heeft Oliver de rallywereld verbluft met een attent en vriendelijk gebaar door zijn prijs over te dragen aan Oscar.

“Eigenlijk ben ik een beetje geschrokken. Ik concentreerde me net op het Noorse kampioenschap in een oude Volvo toen ik het nieuws kreeg en ik denk niet dat ik het zal beseffen totdat ik mijn helm opzet voor de eerste etappe van Rally Liepāja volgende week. Dit is erg speciaal voor mij en zonder Oliver zou ik hier niet zijn, ik ben hem dus erg dankbaar. Alles komt zo snel. Ik moet gewoon mijn ritme vinden en erin meegaan. Hopelijk kan ik iets goeds laten zien en komt hier iets goeds uit voort. Rally3 is een nieuwe klasse, het ziet er opwindend uit, en hoewel ik nog niet in de auto heb gereden, reed ik in Groep N-auto’s toen ik in 2016 begon, dus ik heb wat ervaring met vierwielaandrijving en ik ken de Fiesta. Ik en Oliver houden veel van rallyrijden, hij heeft iets meer gereden dan ik. Als we videogames spelen, zijn we bij elke splitsing precies even snel. Ik denk niet dat ik de snelste ben, maar we zullen na de eerste paar etappes in Letland zien wat ik kan doen.”

error: Alert: Content is protected !!