Home > #Hoofdnieuws > FE Mexico: Porsche vecht diskwalificatie van zaterdag aan

FE Mexico: Porsche vecht diskwalificatie van zaterdag aan

Het TAG Heuer Porsche FE Team heeft beroep aangetekend tegen de diskwalificatie van de achtste ronde in het FIA Formula E wereldkampioenschap. Het team had de nummers van de banden die op de wagens stonden, niet aangegeven bij de FIA. Beide rijders zagen hun prestaties geschrapt worden. Pascal Wehrlein was op dat moment net als eerste over de eindmeet gekomen. Zijn teamgenoot, André Lotterer, stond halverwege het veld.

Foto © TAG Heuer Porsche FE Team

Even een korte uitleg van welke regel er nu juist overtreden werd. Elk team moet tien minuten voor de start van de race via de officiële kanalen (mail) de nummers van de banden waarmee de race gereden zal worden, doorgeven aan de FIA. In dit geval stond de mail bij Porsche klaar, maar deze werd niet verstuurd.

Het team is furieus dat ze pas op het einde van de race hiervan op de hoogte werden gesteld, terwijl de FIA al bij aanvang wist dat ze de nummers niet ontvangen hadden. Ook Fritz Enzinger, Porsche Motorsport Vice President, heeft zijn ongenoegen geuit over het voorval. Hij noemt de straf buiten proportie in verhouding met de administratieve fout.

You may also like
FE Londen: stemmen na de race
FE Londen: Jake Dennis wint de twaalfde ronde van het kampioenschap
FE Londen: Alex Lynn start vanop pole voor het eerst sinds 2017
FE: Oliver Rowland vertrekt bij Nissan e.dams
error: Alert: Content is protected !!