Home > #Hoofdnieuws > FE Mexico: Edoardo Mortara overtuigd in Mexico

FE Mexico: Edoardo Mortara overtuigd in Mexico

Edoardo Mortara (Venturi) heeft de negende race van het Formula E kampioenschap gewonnen. De Zwitser kwam al vroeg in de race bovenaan te staan en wist zijn leidersplaats te behouden. Pascal Wehrlein (Porsche) die gisteren nog gediskwalificeerd werd, behaalde een mooie tweede plaats. Of hij deze zal mogen behouden, is nog maar de vraag. De Duitser is “under investigation” omdat hij meer vermogen verbruikte dan toegelaten. Brons is vandaag voor Nyck Cassidy (Envision Virgin).

Foto © FIA Formula E

Oliver Rowland (Nissan) had een goede start, maar zakte al snel weg naar de vierde plaats waar hij uiteindelijk ook eindigde. Stoffel Vandoorne (Mercedes) kon vandaag geen punten meenemen voor het team. Hij startte vanop de zeventiende plek en kwam als dertiende over de eindmeet. Er werd ook heel wat reclame gemaakt voor de sponsors? Meerdere rijders tikten de muur aan, waardoor ze stukken van de spandoeken meesleepten over het track.

Uitvallers

Het was een race met veel uitvallers. Lucas di Grassi (Audi) nam zijn eerste attack mode waarna hij bij het opkomen van het track inreed op de achterkant van Nyck de Vries (Mercedes). De laatste moest zich met een lekke band en gebroken ophanging richting de pitstraat begeven. Di Grassi kreeg voor dit voorval een drive through penalty. Vier ronden later moest ook Norman Nato (Venturi) opgeven. Hij kwam in contact met de muur waarna ook hij richting de pitstraat stuurde. Ook Oliver Turvey (NIO333) parkeerde zijn wagen langs de kant nadat hij problemen had met zijn versnellingsbak. Ook Alexander Sims (Mahindra), António Félix da Costa (DS Techeetah) en Tom Blomqvist (NIO333) haalden het einde van de race niet.

Kampioenschap

Na een goed weekend, gisteren derde en vandaag eerste, komt Edoardo Mortara bovenaan het klassement te staan met 72 punten. Hij stond na zijn derde plaats van gisteren nog op de achtste plek. Robin Frijns (Envision Virgin) staat op de tweede plaats met 62 punten. António Félix da Costa staat op dit moment derde bij de rijders (60 punten). Vandoorne verliest één plaats in het kampioenschap en staat nu op de zevende plek met 54 punten. Met slechts elf punten verschil binnen de top tien, ligt de weg naar de overwinning nog volledig open.

Bij de team staat Mercedes nog altijd aan de leiding met 113 punten. Ze worden gevolgd door DS Techeetah (110 punten) en Juguar (109 punten).

De wagens worden nu allemaal ingepakt en naar New York verscheept. Daar krijgen we op 10 en 11 juli een nieuwe double header.

You may also like
FE Londen: stemmen na de race
FE Londen: Jake Dennis wint de twaalfde ronde van het kampioenschap
FE Londen: Alex Lynn start vanop pole voor het eerst sinds 2017
FE: Oliver Rowland vertrekt bij Nissan e.dams
error: Alert: Content is protected !!