Home > #Hoofdnieuws > Christian Jupsin van DG Sport over het hoe en waarom van een rally in corona-tijden

Christian Jupsin van DG Sport over het hoe en waarom van een rally in corona-tijden

De laatste dagen was er nogal wat commotie over de afgelasting van enkele regionale rallywedstrijden en het feit dat een nationale wedstrijd, zoals de opener van het Belgian Rally Championship, de South Belgian Rally, wel zal plaatsvinden. Christian Jupsin, van DG Sport, geeft tekst en uitleg.

Laat mij eerst toe om te zeggen dat ik mij niet in de interne keuken van een andere organisator wil mengen”, aldus de promotor uit Theux. “Ik kan niet oordelen over de dossiers van andere promotoren, maar ik weet wel dat een rally organiseren voorheen al een complex gegeven was en dat dat nu, met corona, een huzarenstukje is geworden. Voor de South Belgian Rally werken wij met twee personen full time op het dossier van de wedstrijd. Ik heb dan ook alle respect voor mensen die dat vrijwillig na de uren willen doen, maar mij lijkt dat schier onmogelijk geworden gezien de complexiteit van de dossiers en de vereisten van de overheden. Nogmaals, ik heb alle respect voor die mensen en bewonder hun inzet, maar de autoriteiten zijn dermate veeleisend dat wij voor de professionele aanpak gaan en dan bedoel ik dat dat het dagdagelijkse werk is van die mensen. Ik spreek mij niet uit over de kwaliteit van het werk van anderen. Hoe dan ook een rally organiseren is uitermate moeilijk geworden en geloof me, naast de professioneel aanpak moet je het echt met je hart doen, want rijk word je er niet van, dit is een combinatie van professionalisme en passie.”

Jupsin onderlijnt ook dat de RACB als federatie heel wat werk heeft verzet achter de schermen en dat uiteraard de federatie van onder meer Wervik niet de RACB, maar de VAS is. “Maar nogmaals, ik ken die dossiers as such niet. De RACB werkt dag en nacht, misschien zouden ze daar eens wat meer over kunnen communiceren. Hoe dan ook, ik stel me wel vragen bij de situatie in ons land, want elders, kijk naar Italië kunnen rally’s wel weer, dus moet dat in ons land ook kunnen.”

Op zaterdag 26 juni start het Belgian rally Championship met de South Belgian Rally en er zal publiek toegelaten zijn.      

error: Alert: Content is protected !!