Home > #Hoofdnieuws > Alfa Romeo viert 111 jaar

Alfa Romeo viert 111 jaar

Op donderdag 24 juni wordt Alfa Romeo 111 jaar: op dezelfde dag werd in 1910 in Milaan de Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.) opgericht, dat in 1918 Alfa Romeo zou worden na de overname door de Campaanse ingenieur en ondernemer Nicola Romeo.

(persbericht)

Alfa Romeo is een merk dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de automobielgeschiedenis. Om deze liefhebbers te mobiliseren en hun passie voor het merk uit te drukken, organiseert Alfa Romeo een vierdaags evenement in het Alfa Romeo Museum in Arese, waar de belangrijkste modellen van het merk worden tentoongesteld. Het evenement begint op donderdag 24 oktober om 10u00 met de traditionele parade, die openstaat voor alle particuliere bezitters van een Alfa Romeo, ongeacht model of bouwjaar, die met hun auto’s op het circuit in het museum kunnen stappen. Het thema van de parade (en van de hele vierdaagse) is een eerbetoon aan de rode kleur van Alfa, sinds jaar en dag het kenmerk van de auto’s van het merk Biscione, dat een integrerend deel is geworden van het DNA van Alfa Romeo: de bezoekers worden uitgenodigd iets roods te dragen, dezelfde kleur als de maskers die bij de ingang gratis worden uitgedeeld, om ons allen tijdens dit evenement te beschermen.

 Een nog specialere dag voor de allereerste klanten van de Giulia GTA en GTAm

24 juni zal een dierbare herinnering zijn voor de ‘early bird’ klanten die voor de exclusieve Giulia GTA en GTAm een bestelbon hebben ondertekend: de leveringen van de eerste modellen van deze buitengewone auto’s zullen plaatsvinden, met slechts 500 genummerde exemplaren die zullen worden geproduceerd. De gelukkige eigenaars zullen hun eerste stappen zetten in de exclusieve klantenervaring die voor hen werd gecreëerd, precies op de verjaardag van Alfa Romeo. Er is geen betere manier om dit te vieren dan plaats te nemen achter het stuur van deze supercar: uitgerust met een supercharged versie van de 540 pk sterke 2.9 V6 Bi-Turbo motor, met een vermogen-gewichtsverhouding van 187 pk per liter die de beste is in zijn klasse, belichaamt hij het unieke vermogen van het merk om stijl en sportiviteit te combineren. De directie van het merk en van Design en Engineering nemen deel aan het evenement. Zij zullen de klanten vergezellen in deze exclusieve ervaring en hen vertellen over de details en de achtergrond van een uniek project. Om 12u00 kunnen de klanten dan in hun auto rechtstreeks naar het circuit voor een exclusieve parade en om deel te nemen aan een exclusief themabezoek van het speciaal voorbereide museum: een speciale route op zoek naar lichtheid tussen de auto’s van het museum en de materialen in het Documentatiecentrum, om de raceprestaties en het rijplezier op de weg te verbeteren.

Een legende met diepgewortelde roots

Onderzoek naar nieuwe materialen, ervaring op het gebied van de luchtvaart, maar ook “raceklare” speciale versies, van de vooroorlogse 83 2300 Monza tot de legendarische “alleggerita” (verlichte) toerwagens van de jaren ’50 en ’60 – de Giulietta Sprint Veloce en de Giulia Sprint GTA, waarvan de “A” inderdaad staat voor “Alleggerita”. Het verhaal gaat verder met de 75 Turbo Evoluzione, tot aan de dag van vandaag met de nieuwe Giulia GTA en GTAm.

 Parades voorbehouden aan clubs en fans

Vervolgens is er om 15u00 een optocht speciaal voor de Alfa Romeo Clubs, die ook worden uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst om 15u30 om de agenda van het Museum bekend te maken en de voorstellen te delen van degenen die hun passie voor het merk op een bijzondere manier tot uitdrukking brengen. Een ander hoogtepunt zullen de twee dagelijkse parades zijn (om 10u00 en 17u00). Reserveren is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar info@museoalfaromeo.com

 Van massaproductie tot circuits over de hele wereld: Alfa Romeo betekent ook Formule 1

Liefhebbers van Formule 1 kunnen in het museum de aanloop naar de Oostenrijkse GP live volgen: de trainingen, kwalificaties en de race zelf worden live op het grote scherm uitgezonden. Gedurende de 4 dagen zal de Alfa Romeo Racing Orlen eenzitsauto te zien zijn, plus het exclusieve evenement op vrijdag de 25e, waar gasten de emoties kunnen ervaren van een live verbinding met de coureurs van het team, Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi op het circuit van Spielberg, om de geheimen van het rennerskwartier en de garage te ontdekken tijdens een virtuele rondleiding.

 Een duik in de geschiedenis

Van zijn roemrijke verleden tot vandaag. Op zaterdag 26 en zondag 27 november zullen twee diepgaande lezingen over de geschiedenis van het merk worden gehouden, waarvan de eerste gewijd zal zijn aan de verjaardag van de eerste overwinning van de A.L.F.A. (Modena, 1911, Regularity Race). De tweede lezing zal dieper ingaan op de kenmerken van het Concept 4C, het prototype van de supercar die in 2011 door het Centro Stile Alfa Romeo werd ontworpen. Aan het einde van de lezingen worden de eigenaars van een 4C uitgenodigd om met hun auto op de indoorbaan te paraderen. In het kader van de geschiedenis zal ook de tentoonstelling “Zeepaardjes” te bezichtigen zijn, die een fascinerend en minder bekend hoofdstuk uit de geschiedenis van Alfa Romeo belicht: het gebruik van Biscione motoren in de zeilvaart, van race- tot vrachtvaart en van zee- tot vissersvaart. Elke dag van 10u00 tot 18u00 – de openingsuren van het museum – kunt u ook een kijkje achter de schermen nemen door een rondleiding te boeken door de Collection: twee verdiepingen met opslagruimten voor auto’s, motoren, trofeeën, chassis en andere artefacten die gewoonlijk niet voor het publiek te zien zijn.

Activiteiten voor groepen en gezinnen

Tijdens het weekend zijn er ook activiteiten gepland voor groepen en gezinnen: van de creatieve workshop voor kinderen op zaterdag 26 om 15u00 tot de Schattenjacht op zondag 27 om 16u30. Het volledige programma kan worden geraadpleegd op museoalfaromeo.com en alle activiteiten zijn in de toegangsprijs inbegrepen. Reserveren is noodzakelijk, door een e-mail te sturen naar info@museoalfaromeo.com.

error: Alert: Content is protected !!