Home > Rallycross > WK RX: Grönholm en Szabo voor GRX

WK RX: Grönholm en Szabo voor GRX

Vandaag stelde GRX-Set World RX Team de rijders voor die dit jaar een gooi zullen doen naar de titel in het Wereldkampioenschap rallycross. Twee Hyundai i20 worden ingezet voor Niclas Grönholm en Krisztian Szabo.

De Fin Niclas Grönholm, zoon van voormalig rallyrijder Marcus Grönholm, zal samen met de Hongaar Krisztian Szabo een gooi doen naar de titel bij de teams en vooral eerstgenoemde gaat met de ambitie van start om wereldkampioen te worden.

Mocht Niclas Grönholm in 2019 geen wedstrijden gemist hebben wegens appendicitis was hij dat jaar reeds dicht bij de wereldtitel geweest. U weet wel, 2019, het jaar waarin toenmalig wereldkampioen Timmy Hansen en de Noorse vice-kampioen Andreas Bakkerud met gelijke punten eindigden. “Ik verwacht een titelstrijd zoals in 2019 en 2020 waarbij een overwinning niet voor de hand ligt“, geeft Grönholm aan. “We zullen klaar moeten zijn om te strijden en de nodige inspanningen moeten leveren om winstkansen te hebben.”

Teamgenoot Krisztian Szabo reed in 2019 een volledige WK-campagne met een Audi van EKS en was in 2016 en 2017 Europees kampioen rallycross in de klasse Super1600.

You may also like
WK RX: Lohéac gaat door
WK RX: ook Timmy Hansen bevestigd
WK RX: twee nieuwe namen in WK
WRX: Opnieuw kalenderwijzigingen
error: Alert: Content is protected !!