Home > #Hoofdnieuws > Land Rover Defender verzorgt ondersteuning in Red Bull X-Alps 2021

Land Rover Defender verzorgt ondersteuning in Red Bull X-Alps 2021

De bekroonde Land Rover Defender speelt een cruciale rol als ondersteunende wagen in de zwaarste avonturenrace ter wereld: de Red Bull X-Alps 2021. Een vloot Defender 110-modellen zal atleten, medische teams en ondersteunend personeel vervoeren tijdens de hele uitdaging, over 1.238 km aan alpengebied.

(persbericht)

De bekroonde Land Rover Defender zal zijn terreincapaciteiten en duurzaamheid demonstreren als ondersteuningsvoertuig tijdens de extreme Red Bull X-Alps. Als officiële voertuigpartner zal Land Rover een vloot Defender 110’s ter beschikking stellen om de zwaarste avonturenrace ter wereld te ondersteunen. De atleten van de Red Bull X-Alps zullen in maximaal 12 dagen, van 20 juni tot 2 juli 2021, meer dan 1.200 km veeleisend alpenlandschap doorkruisen. Elk van de 32 deelnemers zal wandelen, ultrahardlopen, alpinisme en paragliding combineren in een ware test van menselijk uithoudingsvermogen en volharding. Op een doorsnee dag zullen de atleten gemiddeld meer dan 50 km wandelen met verticale beklimmingen tot 5.000 m en maar liefst 6.000 calorieën verbranden.

De meest capabele en duurzame 4×4 van Land Rover zal onstuitbaar transport en bescherming bieden tegen de voortdurend veranderende weersomstandigheden en zal tegelijk vitale benodigdheden en uitrusting vervoeren. De robuuste 4×4’s zijn uitgerust met Autohome-daktenten om atleten en crewleden bij te staan in hun broodnodige herstel en bieden een veilige en comfortabele plek om te rusten. Zeven van de atleten zullen ondersteuning krijgen van Land Rover, onder wie zesvoudig Red Bull X-Alps-winnaar Christian Maurer uit Zwitserland. Andere deelnemers zijn de Red Bull X-Alps-veteranen Paul Guschlbauer (Oostenrijk), Gavin McClurg (VS), Tobias Grossrubatscher (Italië) en Markus Anders (Duitsland), die samen hebben deelgenomen aan 11 races. Ook Laurie Genovese (Frankrijk) en Théo de Blic (Frankrijk) maken hun debuut als onderdeel van #TeamLandRover.

Ulrich Grill, race-organisator: “Land Rover is synoniem met uithoudingsavonturen en de Defender zal een cruciale rol spelen in de Red Bull X-Alps. Hij zal de deelnemers en race-organisatoren ondersteunen tijdens het 1.238 kilometer lange parcours. Dankzij zijn onstuitbare terreincapaciteiten en praktische cabine belooft de wagen tijdens het 12-daagse evenement een constante te zijn waarop de deelnemers zullen kunnen rekenen in weer en wind.”

Als ondersteunende wagen zullen de expeditiecapaciteiten van de Defender tot het uiterste getest worden door de crewleden. Dankzij een maximaal laadvermogen tot 900 kg, een dynamische dakbelasting van 168 kg en een statische belasting van 300 kg wordt elke wagen geladen met uitrusting en benodigdheden. De Terrain Response 2-technologie, waaronder het eerste Configurable Terrain Response ter wereld, stelt bestuurders in staat om de wagen af te stemmen op hun rijvoorkeuren en de omstandigheden. Accessoires zoals het draagbare reinigingssysteem van Land Rover, externe uitrustingsdragers en geïntegreerde luchtcompressoren zullen, in combinatie met de geïntegreerde 4G-wificonnectiviteit van de Defender en de daktenten van Autohome, de deelnemers alles geven wat ze nodig hebben om aan het einde van elke dag goed te rusten en te herstellen zodat ze het epische evenement kunnen voltooien.

error: Alert: Content is protected !!