Home > Circuit > Dragracing: Europees kampioenschap 2021 gooit de handdoek

Dragracing: Europees kampioenschap 2021 gooit de handdoek

De kalender van het 2021 FIA European Drag Racing Championship was al langer onzeker maar nu werd de knoop definitief doorgehakt. Er komt geen EK in 2021.

foto: (c) W.Bouchez/vdl

Op Santa Pod, Hockenheim en Alastaro had men de stekker er al uitgetrokken. De populaire dragrace evenementen trekken er jaarlijks tot 60.000 bezoekers per race en dat was in deze covid tijden uiteraard uitgesloten. Even had men de hoop een shoot-out te organiseren over slechts twee circuits maar ook de Zweedse Tierp Arena en het Engelse Santa Pod (UK) namen in overeenstemming met de FIA de beslissing tot annuleren. De Covid situatie en de reirestricties in de diverse landen maakten het praktisch onmogelijk. De streep is daarmee getrokken door het 2021 Europese kampioenschap. Slecht nieuw dus voor de Belgen, en dan vooral Sandro Bellio, de jongeman die het de laatste jaren verre van slecht deed.

De motorsportbond, FIM, houdt voorlopig vast aan twee evenementen, in Duitsland (Hockenheim) en in Engeland (Santa Pod). Ze hangen wel af van de uiteindelijk beslissingen van de Duitse en Britse regeringen aangaande de regelingen voor toeschouwers. Als de evenementen doorgaan zijn die losstaand en geen deel van een EK.

error: Alert: Content is protected !!