Home > #Hoofdnieuws > Rallycross: Enzo Ide gaat beter en beter

Rallycross: Enzo Ide gaat beter en beter

Het weekend was goed voor weer heel wat rallycrossactie en ditmaal ging het om de vijfde en zesde wedstrijd van het gereputeerde RallyX Nordic in het Finse OuluZone. Na een eerste finale in Zweden enkele weken geleden, reed Enzo Ide weer naar de finale, waar hij als vierde over de meet kwam. Na dit weekend staat Enzo Ide op de vijfde plaats in het kampioenschap. De volgende twee races van RallyX Nordic worden pas midden augustus verreden in het Zweedse Arvika, dus is het op 23 en 24 juli eerst tijd voor de eerste afspraak in het WK Rallycross in Barcelona.

Enzo Ide doet het verhaal van zijn weekend: “Voor de meesten van ons was het een nieuw parcours, het is altijd leuk om op nieuwe plaatsen te strijden en nieuwe parcoursen te ontdekken, maar misschien leek dit circuit toch wel iets te veel op een kartingpiste. Ik had dit weekend wat ups en downs, met wat technische problemen en daarna twee tijdstraffen voor het rijden op de trackers, die wat mij betreft te dicht bij de piste stonden. Tevens ontstonden er op de onverhard sectie op de duur te veel putten die meerdere wagens beschadigden. Tot slot ook toch dit. Het is voor wie een volledig kampioenschap rijdt soms wel jammer dat rijders die één wedstrijdweekend uitkiezen, je van de baan kunnen rijden en zo je resultaat in het kampioenschap beïnvloeden.

Maar goed, ik ben blij dat ik vandaag op de vierde plaats ben geëindigd, hoewel ik natuurlijk voor een podiumplaats had getekend, maar anderzijds heb ik dit weekend weer erg veel geleerd, onder meer van rijders als Johan Kristoffersson en Niclas Grönholm, die beide ook in het WK uitkomen.

De rondetijden waren over het algemeen goed, terwijl ik tegelijkertijd nog wat aan mijn jokerstrategie moet werken. Die strategie is altijd een uitdaging voor iedereen. De volgende wedstrijd is de opener van het WK in Spanje. Ik kijk ernaar uit om tegen de beste rijders ter wereld te strijden en mezelf te blijven verbeteren. Zoals altijd wil ik EKS JC bedanken die dit weekend fantastisch werk heeft geleverd. Ik had wat intense contacten op de piste, dus ze hebben tussen de wedstrijden wel hard moeten werken.

(einde)

error: Alert: Content is protected !!