Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Oliveira verrassende winnaar op Barcelona

MotoGP: Oliveira verrassende winnaar op Barcelona

Velen hadden hun geld gezet op Fabio Quartararo maar de Fransman had in Barcelona zijn dagje niet. De winnaar kwam uit een hele andere hoek.

foto: (c)motogp.com

Oliveira was met de Red Bull KTM dadelijk bij de les. Quartararo leek echter zijn suprematie te gaan bevestigen en schoof de fabrieks-Yamaha voorbij de Portugees. Maar daarmee was de zaak niet geklaard. De beiden werden langzaam bijgehaald door de Pramac Ducati van Zarco en de Lenovo Ducati van Miller en uiteindelijk ging Quartararo in de fout. Zarco kwam langszij, Quaratararo moest de uitwijkstrook op na bocht 1 en kreeg voor dat maneuver nog eens drie seconden straftijd. Miller klom dus achter winnaar Oliveira en achter Zarco op het podium. Quartararo, die zijn borstbescherming uit zijn pak moest wringen, liep als vierde over de meet. Volgens bepaalde bronnen zou de airbag in et pak van Quartararo zijn afgegeaan en moest de Fransman de bescherming verwijderen om nog te kunnen ademen. In het kampioenschap wijzigt er weinig. Fabio Quartararo blijft aan de leiding met 118 punten maar Johann Zarco met 101 en Jack Miller met 90 punten schuiven dichterbij. Binnen twee weken is er de altijd lastige Duitse Grand Prix op de Sachsenring.

De andere races: Garcia, Gardner en Pons

In Moto2 kregen we een uitzonderlijk rustige race waarbij de strijd om de zege helemaal allen werd gevoerd tussen de Red Bull KT teamgenoten Remy Gardner en Raul Fernandez. Nadat Fernandez aanvankelijk het heft in handen nam was het toch Gardner die uiteindelijk de snelste bleek en de zege pakte voor zijn teamgenoot. Derde werd Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing) terwijl een zeer goed presterende Bo Bendsneyder (Pertamina Mandalika SAG Team) nog van het podium viel en moest tevreden zijn met een zesde plaats. Barry Baltus kwam met de NTS RW Racing GP als 22ste over de lijn. Gardner leidt de tussenstand met 139 punten vor Fernandez met 128.

Moto3 werd een race zoals we ze konden voorspellen, met een fel strijdende kopgroep en een lange fase van de race waarin de rijders hun ideale eindpositie moesten kiezen. In die finale ronde was Sergio Garcia (Solunion GASGAS Aspar Team) de snuggerste met naast zich op het podium Jeremy Alcoba (Indonesian Racing Gresini Moto3) en Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3). In het kampioenschap leidt Pedro Acosta, vandaag 7de na een inhaalrace vanaf de 25ste positie (!), nog stees royaal.

In de elektrische Moto E kon rookie Miquel Pons (LCR E-Team) profiteren van de pech van poleman Eric Granado (One Energy Racing), die zijn machine niet aan de gang kreeg en vanuit de pitlane moest starten. Pons pakte de zege na een onderhoudende race waarbij Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) de tweede plaats haalde en nu op één puntje komt van kampioenschapsleider Alessandro Zaccone (Octo Pramac MotoE). Jordi Torres (Pons Racing 40) eindigde als derde.

error: Alert: Content is protected !!