Home > F1 > F1: Mansour Ojjeh overleden

F1: Mansour Ojjeh overleden

Vandaag overleed Mansour Akram Ojjeh. Mansour Ojjeh was vooral gekend als de oprichter van TAG, Techniques d’Avant Garde, het bedrijf dat veel succes oogste met de financiering van het Porsche project voor McLaren. De McLaren TAG-Porsche ging naar de wereldtitel in 1984 met Niki Lauda en in 1985 en 1986 met Alain Prost. Ojjeh werd ook een drijvende kracht in het McLaren management en loodste het team met Ron Dennis naar superteam status. Ojjeh werd geboren in 1952 en had een Syrische vader en Franse moeder, waardoor hij zijn jeugd voor een groot deel doorbracht in Frankrijk. Hij studeerde in de Verenigde Staten. In 2013 onderging hij een longtransplantatie waarvan hij volledig herstelde. Vandaag, 6 juni 2021, overleed hij op 68-jarige leeftijd.

error: Alert: Content is protected !!