Home > #Hoofdnieuws > F1 Azerbeidzjan: Perez wint na klapband Verstappen, Hamilton verknoeit het

F1 Azerbeidzjan: Perez wint na klapband Verstappen, Hamilton verknoeit het

De F1-wedstrijd in Azerbeidzjan, de zesde GP van het seizoen had net als Monaco niet echt veel om het lijf en Max Verstappen leek in zijn Red Bull makkelijk naar de zege te gaan rijden… tot de Nederlander met een klapband hard de muur in ging met de finish in zicht en er een sprintrace van twee ronden volgde. Sergio Perez scoorde zijn eerste zege voor Red Bull, terwijl Lewis Hamilton dure punten weggooide na een fout bij de herstart. Sebastian Vettel (Aston) en Pierre Gasly (Alpha Tauri) vervolledigden het verrassende podium.

Foto: © Red Bull

Charles Leclerc hield zijn koppositie in zijn Ferrari heel even vast, maar al heel snel gingen Lewis Hamilton en Max Verstappen erlangs, waarna Verstappen kon profiteren van een slechte pitstop voor de Engelse wereldkampioen om de eerste plaats over te nemen. Perez speelde vervolgens de perfecte buffer voor Verstappen en zo lag de top 3 vast of dat leek zo. Verstappen ging echter, net als Lance Stroll enkele ronden eerder, met een klapband hard de muur in of nul punten voor de Nederlander.

De herstart zag een agressieve Hamilton die zich compleet verremde en nul punten scoorde en de deur openliet voor Perez, die dus won voor Sebastian Vettel en Pierre Gasly. Charles Leclerc (Ferrari) en Lando Norris (McLaren) maakten de top 5 volledig. Ferandno Alonso werd zesde voor Alpine, zijn beste resultaat in meer dan drie seizoenen en Yuki Tsunoda behaalde zijn beste finish op plaats zeven. Voor het eerst in 55 wedstrijden eindigde er geen Mercedes in de punten.

Op 20 juni volgt de zevende GP F1 in Frankrijk. Max Verstappen (105) blijft WK-leider voor Lewis Hamilton (101) en Sergio Perez (69).

error: Alert: Content is protected !!