Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quartararo onhoudbaar, ook op Barcelona

MotoGP: Quartararo onhoudbaar, ook op Barcelona

Fabio Quartararo is voorlopig onklopbaar met de Monster Energy Yamaha fabrieksmachine. De Fransman pakte op Barcelona nog maar eens de pole.

foto: ©motogp.com

Fabio Quartararo had het allemaal onder controle. Hij begon zeer relax aan de Q2 kwalificatiesessie en zette al snel tijden waar niemand een antwoord op had. Ook Jack Miller niet, die met de Lenovo fabrieks-Ducati wel even om moest langs de Q1, dan in Q2 een mooie tweede tijd zette en de ronde daarna uit de sessie crashte. Maar hij mag morgen wel starten op de tweede plaats. Naast hem krijgt hij de Pramac klanten-Ducati van Johan Zarco, die opnieuw zijn gekende truuk uithaalde: hij liet het tot de lijn om als een duiveltje-uit-een-doosje plots naar de eerste startrij te springen.

In Moto2 zagen we een beheerste Remy Gardner, die Raul Fernandez kon afhouden voor de pole. Ook op de eerste startrij onze noorderbuur Bo Bendschneider met een prachtprestatie op de machine. Onze eigen landgenoot Barry Baltus trok zich aardig uit de slag met de NTS RW Racing GP maar strandde wel op een 30ste startplaats in het veld van 36 rijders.

In Moto3 was het wachten tot de laatste seconde om de posities te kennen. Met nul minuten nul seconden op de klok ging het peloton over de lijn en meteen werd er een salvo aan poletijden afgeschoten. Nadat de rook was opgetrokken zagen we een pole voor Gabriel Rodrigo. Hij krijgt naast zich op de grid zijn Gresini teamgenoot Jeremy Alcoba en Niccolo Antonelli (Avintia Esponsorama). Kampioenschapsleider Pedro Acosta (KTM Red Bull Ajo) strandde voor het eerst dit seizoen in Q1 en start op een verre 25ste plaats.

error: Alert: Content is protected !!