Home > Moto > MotoGP: actie in Barcelona

MotoGP: actie in Barcelona

Volop actie al op het circuit van Barcelona voor de series van het MotoGP weekend. In de kijker de privéteams en ook wel een beetje onze landgenoot Barry Baltus…

foto: ©motogp.com

Franco Morbidelli (Petronas Yamaha) sloot op het circuit van Barcelona de vrijdag af als snelste van de gecombineerde vrije trainingen. Johann Zarco schoot net iets te laat op gang en plaatste de Prama Ducati op de tweede plaats voor twee honderdste van een seconde.

Iedereen heeft de mond vol over rookiesensatie Pedro Acoba in Moto3 maar kenners zeggen dat de prestatie van Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) die dit seizoen voor het eerst in Moto2 rijdt, zeker even indrukwekkend is. Deze vrijdag sloot Fernandez, Raul dus, af als snelste voor zijn naamgenoot (geen familie) Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team). Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) heeft veel goed te maken en haalde vandaag alvast een derde tijd.

Moto3 dan was het Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3) die Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing) en Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) kon afhouden. Veel toppers vielen buiten de top 10. Onze eigenste Barry Baltus stond in de kijker met wat kenner nu al “de save van het jaar” noemen. Hij kon zijn NTS machine nog overeind houden nadat hij de controle verloor. Mooi!

Ook Moto E is terug van weggeweest op Barcelona en het was Lukas Tulovic (Tech3 E-Racing) die de snelste was van beide vrije trainingen.

error: Alert: Content is protected !!