Home > Moto > MotoGP > MotoGP: op Barcelona met publiek en met heel wat nieuws

MotoGP: op Barcelona met publiek en met heel wat nieuws

Straks is er de MotoGP in Barcelona, waar 24.000 fans de race ter plaatse mogen meemaken. Ondertussen gebeurde er al heel wat in het kleine wereldje van MotoGP sinds het dramatische weekend in Italië van verleden week. We lijsten het belangrijkste nieuws even op:

  • Alex Rins maakte een val met de fiets en kan door een breuk in het polsgewricht niet deelnemen aan de race in Barcelona. Hij zal er ook niet worden vervangen.
  • Remy Gardner plukt de vruchten van zijn goede seizoensstart. Hij wordt voor 2022 bevestigd als rijder bij Tech3, het KTM klantenteam.
  • Darren Binder tekende dan weer een nieuw driejarig contract bij het KTM fabrieksteam terwijl Prama, het Ducati klantenteam alvast Jorge Martin en Johann Zarco bevestigden voor 2022. Jorge Martin is fit bevonden voor dit weekend en zal dus opnieuw in actie komen.
  • En net voor het weekend in Barcelona begon vernamen we dat Esteban Garcia, de crew chief van Maverick Vinales, na een eensgezinde beslissing, het Yamaha team verlaat. Vinales zal nu samenwerken met de voormalige crew chief van Valentino Rossi: de Spanjaard Silvano Galbusera.

foto: (c)motogp.com

error: Alert: Content is protected !!